• LYKKELIG: Thomas Wærner kom fredag ettermiddag i mål i Alta med ni hunder i spannet, som vinner av Finnmarksløpet 2019.

    Foto: Finnmarksløpet

En nygift Thomas Wærner gikk rett fra alteret i iskatedralen i Alta, til 1200 kilometer hundekjøring over Finnmarksvidda forrige fredag. Dagen før starten ga han sitt ja til Guro Byfuglien i den vakre iskatedralen ved bredden av Altaelva og løypetraséen til Finnmarksløpet, melder Finnmarksløpet i en pressemelding.

Wærner holder til på Torpa i Oppland. Han var først inn til sjekkpunkt Kirkenes, men ble tidvis tatt igjen i dagene etter. Men til slutt hadde han ni friske hunder igjen i spannet, og kom i mål klokken 14.38.

- Jeg har visst fra start at jeg har et spann som er helt topp og hvis jeg forvalter det godt, så skal de andre kjøre fort for å ta meg, sa han etter målgangen i Alta sentrum på 1200-kilometersløpet.

Kristian Walseth er i skrivende stund ventet inn på andreplass innen klokka 17.

Thomas Wærner klarte det ingen har klart på 24 år – nemlig å vinne både Finnmarksløpet og Femundløpets lengste distanser det samme året.

Tirsdag var det en 19-åring som kunne juble for seieren i FL500-klassen.  Etter en superavslutning tok 19-årige Hanna Lyrek en historisk seier. Hun ble den yngste vinneren av den tradisjonsrike konkurransen noensinne. Hun var i mål i Alta klokken 4.45.

Med triumfen ble stortalentet norgesmester i langdistanse hundekjøring.

Lyrek lå ti minutter bak tittelforsvarer og storfavoritt Harald Tunheim (60) ut fra sjekkpunktet i Karasjok. Da var det 132 kilometer igjen til mål. Ved siste sjekkpunkt var luken kuttet ned til ett minutt.

I 500-klassen kom Mailin Jerijervi fra Pasvik på en god 28. plass.