Kirkenes paintballklubb var ikke vanskelig å få øye på i løpet av Kirkenesdagene. De hadde, som tidligere skrevet, tatt over Sydvarangerparken med en svær paintballbane der folk kunne kjøpe seg tilgang til en paintballrunde. De trakk masse folk - og også noen klubblag fra Alta.

- Fredag kom tre Alta-lag hit, forteller Bjørn Merkens, leder i Kirkenes paintballklubb. Klubben satte opp en turnering på kvelden kalt Brunostcupen, der flere lag var påmeldt, inkludert Sør-Varanger ambulanseteam, det lokale militæret, og ett lag fra arrangørklubben. Det ble Kirkenes paintballklubbs lag som vant turneringen.

- Vi fikk også inn noen treningskamper mot Alta-lagene, forteller Merkens.

Merkens er ikke i tvil om at klubben satser på å sette opp utendørs bane også til Kirkenesdagene neste år, om de får bruke parken.

- Vi håper vi får bruke den. Da blir det samme opplegg som i år, kanskje litt større. Dette var en førstegangsopplevelse for mange av oss, sier han.

Til neste år håper Merkens å trekke enda flere klubblag til arrangementet. Og også flere folk, igjennom mer annonsering i forkant. Merkens anslår at de solgte rundt 400 billetter under Kirkenesdagene, og vet det er rom for flere.

Klubbkampene på paintballbanen var opplading til en paintballturnering som finner sted i Alta 16. august. Der skal Kirkenes paintballklubb være med. De håper nemlig å være med på flere slike turneringer fremover.

Det ble ikke like mange treningskamper som klubbene hadde håpet, men ellers ser Bjørn Merkens på hele arrangementet som en suksess.