Bergensklubben Djerv stod for et godt teknisk arrangement sist helg, og det ble mange harde og litt mindre harde dyster i et flott anlegg i vestlandshovedstaden.

Tøff motstand

Karina hadde kanskje ambisjoner om noe litt edlere metall enn sølv, men i et slikt selskap skal man være strålende fornøyd med tre semifinaler og derpå tre finaler en søndag formiddag. Det ble ingen stor utfordringer på fredag og lørdag, desto spissere ble det på søndagen. Ikke minst i semifinalen i mixdouble der Karina spilte med en for anledningen ny makke, tolv år gamle Elias Øyen Selsaas fra Karmøy. En god kombinasjon som tok den helt ut i en semifinale som de vant med sifrene 18-21, 21-18 og 28-26.

- Det var stor stemning i hallen selvsagt og man registrerte vel noe neglebiting på Karmøybenken, sier badmintontrener Aksel Espeseth i Kirkenes badmintonklubb.

I singlefinalen så møtte Karina helgens største spiller Elise Jelsness fra Bygdø BK. Den samme Elise fikk også med seg gull i mixdouble og i damedouble. Også i damedouble ble det kamp mellom disse to jentene som begge er toppranket i Norge. Karina spilte double med sin faste U13-makker Kristine Grande Ødegårdstuen fra Moss BK.

I toppen

Der er ikke så mange U13-jenter på Karinas nivå i Norge. En gruppe på kanskje seks-sju jenter som skiller seg ut og en stor gruppe spillere som stadig kjemper seg oppover. Det bruker å jevne seg ut og ønsker man å være med i toppskiktet så kreves det mye og seriøst arbeid og trening. Om bare et halvt års tid så er Karina U15-spiller, og det blir enda tøffere tak for å kunne henge med. Lille Kirkenes badmintonklubb har og har hatt flere store spillere i sine rekker og det er bare å melde seg på og videreføre den gode tradisjonen og historikken.