Bodø/Glimt slo KIF ut av cupen med et resultat på 0-6 til bortelaget onsdag ettermiddag. Kirkenesgutta gav god innsats, men måtte gi tapt til Bodø-laget, som til vanlig hører hjemme i Tippeligaen.

Ufyselig vær

Det har lenge vært vårlige tilstander i Kirkenes, men værgudene spilte ikke på lag, og det snødde tett, både før og under kampen.

- Vi hadde tre mann på brøyting i tre timer før kampstart, fortalte Roger Bruer i KIF. Sammen med andre banemannskaper, var han fullt opptatt med snøskuffa under hele showet.

Mange fotballfans valgte også å holde seg hjemme, i det som ble beskrevet som et ufyselig vær. Rundt 300 personer løste billett. Dette er omlag halvparten av dem som så KIF spille mot Tromsø for to år siden.

- Vi taper en god del inntekter på at været er slik det er, men det kan vi ikke gjøre noe med, fortsatte Bruer.

Han understreket samtidig at klubben er veldig taknemlig for dem som alikevel tok turen.

Nivåforskjell

Bodø/Glimts Fitim Azemi sørget for de to første skåringene. Et selvmål fra KIFs Daniel Mikkelsen sendte bortelaget opp i tremåls ledelse, før Azemi fikk en hattrick rett etter. Dermed var stillingen 0-4 til pause.

- Du ser at det er forskjell på tempoet. Bodø holder det oppe hele tiden. Hele tiden i bevegelse, kommenterte tilskuer Rolf Nilsen i pausen.

Sammen med kompis Stig Andersen var han blant dem som hadde kledd seg for kamp i snøvær.

- Det er jo det som er så artig med slike kamper, at man ser nivåforskjellen, tilføyde han.

Hard kamp

- Det er vanskelig, og det blir jo bare kriging under slike forhold, var KIF-spiller Jørn Persens kommentar etter første omgang.

Det gikk heller ikke bedre de siste 45 minuttene. Der fikk bortelaget enda et par skåringer, signert henholdsvis Ulrik Saltnes og Morten Ågnes Konradsen.

KIF skapte generelt få sjanser. Nærmest var Henrik Floer i kampens siste minutter.

- Det var vanskelig å spille, og en hard kamp, sa KIF-Trener Anatolij Anisimenko etter kampen. Samtidig er han klar på at det var god trening, spesielt for ungutta på laget.

Bodøs trener Jan Halvor Halvorsen betegnet også kampen som vanskelig, men var fornøyd med spillerne sine og resultatet.

- De gjorde en proff jobb på et veldig vanskelig underlag, og da handler det bare om å ha en profesjonell innstilling til kampen kommenterte han om et ungt lag som har hatt det litt trått i starten på årets Tippeliga.

- Men prestasjonsmessig gjorde vi det bra både mot Molde og Odd, uten at vi fikk betalt for det, avsluttet Halvorsen.

Kampfakta

KIF - Bodø/Glimt 0 - 6 (0 - 4)

Kirkenes Stadion
Antall tilskuere: Ca 300
Dommer: Tom Egil Olsen/Tverrelvdalen IL

Mål:

Bodø/Glimt
Fitim Azemi (0 - 3)
Ulrik Saltnes (0 - 5)
Morten Ågnes Konradsen (0 - 6)
KIF
Daniel Mikkelsen (Selvmål)

Kort:

Gult:
Morten Ågnes Konradsen (Bodø/Glimt)
Rødt:
Kristian Brix (Bodø/Glimt)