• SINGLEGULL: Vilde Espeseth på toppen av singlepallen. Thea Johansen på andre, .Emilie Hamang og Jenny Rajkumar på tredje.
    Foto: Aksel Espeseth
  • DOUBLE: Vilde Espeseth og partner Sofia Macsali på topp.
    Foto: Aksel Espeseth

– U23-NM er et uoffisielt norgesmesterskap, men betraktes som ganske så viktig av den norske eliten og alle andre spillere som deltar, forteller Aksel Espeseth, far til Vilde Espeseth.

I løpet av turneringa tok 20-åringen gull i både singleklassen for damer, og i dame-double, og bronse i mix-double. Dermed har hun nok et par NM-seire i det som begynner å bli en lang rekke.Men det skjedde ikke uten kamp.

Utfordrende

– Vilde fikk ikke den letteste veien i singleklassen. I kvartfinalen het motstanderen Elisa Wiborg, fra Haugerud BK. For første gang på lang tid måtte Vilde ut i en tresettskamp – og det var svært jevne sett, der Vilde tapte det første settet. Men hun rodde det i land, og semifinalen mot en av de sterkeste utfordrerne, Emilie Hamang fra Bærum, bød ikke på vanskeligheter i det hele tatt, forteller Aksel.

– Dermed var finaleplassen klar, denne gang mot klubbvenninne og treningskompis Thea Johansen. Som forventet gikk dette Vildes vei, skriver han.

Uvanlig partner

I dame-double måtte Vilde klare seg uten den vanlige partneren sin. Hun allierte seg i stedet med 17-årige Sofia Macsali fra Bergen.

– Disse to hadde aldri spilt sammen tidligere og var nok noe famlende innledningsvis, men her var det liv laga og vel så det. Overaskende nok spiller de seg helt frem til finalen. Her stod imidlertid de siste par års store damedoublespillere og ventet. Natalie Syversen og Solvår Flåten Jørgensen fra Moss BK, forteller Aksel.

Moss-jentene vant det første settet, men Vilde og Sofia snudde kampen. Med aggressivt spill vant de komfortabelt til slutt.

Vilde Espeseth vokste opp i Hesseng, og spilte for Kirkenes badmintonklubb fram til hun var 15. Da flyttet hun til Otta for å utvikle badmintonspillet.