Den såkalte Bring-serien samler de beste ungdomshåndballagene i de såkalte toppseriene rundt om i landet.

I helga spilte J16-jentene årets siste toppseriekamper i KIF i Tromsø, og de kunne fort kommet seg videre.

Fra før av hadde Kirkenes IF møtt Bossekop (BUL) og Alta på hjemmebane. Der ble det uavgjort mot Bossekop, og seier mot Alta.

- Så var det fire kamper denne helga, mot Tromsø, Junkeren og Bodø 1 og 2, forteller Inger Lise Noste. Hun trener 16-årslaget i Kirkenes sammen med Stine Isaksen Sandø.

Skuldrene senket

Ifølge Noste var både spillernes og trenernes skuldre senket da de dro til Tromsø. De tro for å finne nivået sitt og få spilletrening, fremfor å vinne.

- Vi hadde ingen formening om å spille videre, og skulle ha det gøy, sier hun.

Men så kom enda en seier. På fredagens kamp vant jentene mot Junkern. At jentene slet mot Bodø-lagene på lørdag betydde ikke så mye - de gjorde en kjempeinnsats ifølge Noste, og hadde et handicap med at sykdom i laget tvang spillerne til å bytte på å stå i mål.

Én kamp gjensto, mot Tromsø. Om KIF-jentene vant, ville de komme seg videre til Bring-serien, og enda flere utfordrende kamper. Plutselig var det noe på spill, og kirkenesværingene trådde til.

- Vi gikk sterkt ut, og holdt ledelsen med 8-1 lenge. Ved slutten av første omgang ledet vi med tre mål, forteller Noste.

Men tromsøværingene hadde litt bedre kondis, og skjøt seg såvidt ut av knipa. KIF tapte med ett knapt mål.

- Så vi sto to mål unna å være med videre i Bring-serien. Dette var fantastisk innsats fra jentene, og det viser at de når opp blant de beste, mener Noste.

Fra før av ligger J16-laget i Kirkenes i toppsjiktet i sin region.

Alta og Barcelona

Det neste store for laget er en stor håndballturnering i Alta i februar.

- Så er det ikke avgjort ennå om vi skal til Granolers Cup i Barcelona i juni. Da må vi ha en stor nok stall, forteller treneren.