En av de antatt beste løperne, Sindre Rognmo Johansen, måtte dessverre melde avbud til årets nordnorske mesterskap (NNM) på grunn av sykdom. KOS stilte derfor med fire løpere på årets mesterskap, som gikk av stabelen på Kvaløysletta i Tromsø.

Vær og uvær

I overkant av 500 løpere fra de tre nordligste fylkene stilte til start. Ifølge Stein Lind-Hansen var været og føret utfordrende, med skifte mellom riktig fint, men også skikkelig Tromsø-vær; kraftig vind og snøbyger. Dette ble en stor utfordring for løypemannskaper og løpere.

- Men ski foregår utendørs - så om noen klaget på været, fikk de i alle fall ikke gjort noe med det. DE som imidlertid klarte å gjøre det beste ut av det - var nok i tillegg  til positive løpere - guttene i smørebua, sier Lind-Hansen og sender verbale blomster til smøresjef Lasse Stegavik og hans assistent Stig Sagen. De gjorde en kjempejobb for å tilpasse ski og smurning til de skiftende forhold - og berget nok mye av løpernes plasseringer med sin miksturer i bua. De avslørte god erfaring og kunnskap i miksing av både væsker og pulver - og laget de herligste cocktails for både feste og gli.

Tre dager

Mesterskapet gikk over tre dager, med de klassiske disiplinene lagt til fredag, fristil lørdag og stafetter på avslutningsdagen søndag.

Resultalistene ble nok dominert av de store klubbene som forventet - men KOS bet godt fra seg, spesielt på stafetten , hvor det ble en fin 17. plass av 45 lag.

- Her sier reglene at laget får være 45 år til sammen, det vil si at store klubber med mange gode løpere, kan toppe lagene med for eksempel tre 15-åringer.

Sterk sjuendeplass

I gutter 14 på fredag gikk Kyrill-Emil Lind-Hansen seg inn til en sterk sjuendeplass, best av finnmarksløperne i klassen og målet fra fjorårets NNM om å matche de gode altaløperne oppnådd med god margin. Dette er også 14 plasser opp fra fjorårets NNM. Kyrill var 41 sekunder bak råskinnet Johan Lien Nordeng fra Alsvåg IL, som også vant klassen i fjor. I G15 klassisk sprint ble Robin Stegavik nummer 23, ett minutt og 22 sekunder bak vinner og Sivert Samuelsen nummer 23, et tidel bak klubbkompis Robin. 33 var med in denne klassen. I gutter16 ble Iver Sildnes Olsen nummer 29.

Lørdag var avsatt til landistanser i fristil. Her var det meget varierende forhold - sol og påskestemning for gutter 13 og 14 - full tromsøvinter med vind og snø for de som startet senere. I gutter 15 (7,5 kilometer) fikk Robin Stegavik en fin 17. plass i konkurranse med 30 løpere. Sivert Samuelsen hadde ikke helt dagen og ble nummer 26 på distansen. I gutter 16 ble Iver Sildnes Olsen nummer 29 i sin klasse.

Stafett

Stafett er siste øvelse på programmet i mesterskap , så også i NNM. KOS stilte i gutter 13-16  med Sivert Samuelsen på klassiskdistansen, Robin Stegavik på mellomdistanse fristil og Kyrill-Emil Lind-Hansen ankermann, også den etappen i fristil.

Laginnsatsen var god og plasseringen over forventningene.

- Mesterskap er fin erfaring for løperne. Vi håper at KOS stiller med større tropp neste år - da med mange jenter også. Da går NNM i Mosjøen i midten av mars.

Til helgen avsluttes skisesongen i Finnmark med sonekamp og finnmarksmesterskap sprint i Karasjok mellom Øst-Finnmark og Vestfinmark. Samtidig avsluttes «SNN-CUP», alle renn igjennom vinteren.