Akkurat nå ligger Jørgen Tharaldsen på topp i den pågående Norgescupen i crosskjøring, etter to av fire løp. Der håper han å holde seg, så da passer det bra at den unge mannen fra Kirkenes motorklubb er ferdig med vårsemesteret på Norges Toppidrettsgymnas i Bærum. Med det har han kommet hjem til Sør-Varanger, for å trene på Skafferhullet. Her trener han både til de resterende løpene i Norgescupen, og til Norgesmesterskapet i Stavanger om tre uker.

- Det er artig å kjøre på lokal bane, og det er bra miljø her. Kjekt å være med gamle kjørekompiser, kommenterer han. Flere av de som kjører i Sør-Varanger er folk tenåringen har kjørt med helt fra starten av.

Tre uker til NM

Tharaldsen har tre uker på seg til å forberede seg til NM, som går over tre runder i løpet av sommeren. Der satser han på å komme på topp tre.

I august kommer også de to resterende Norgescup-rundene. Tharaldsen tror sjansene er store for at han kan holde seg på førsteplass der.

- Jeg tåler nok både en andre- og tredjeplass. Men om jeg bryter et heat, er løpet kjørt for Norgescupen, mener han.

Idet SVA treffer Tharaldsen, er det bare noe rolig trening.

- Men etterhvert skal jeg trene lange heat, sier han.

Det blir tid til noen turer bort også.

- Jeg vil prøve å dra rundt i Finnmark for å kjøre i helgene denne sommeren.

Foran skole

Etter sommerferien begynner Jørgen Tharaldsen på sitt siste år på Norges Toppidrettsgymnas. Der er det satt av mye tid til trening, men det er også krav om å bestå skolefag. Tharaldsen synes skolen går bra, selv om han fokuserer aller mest på idretten. Crosskjøreren innrømmer at han bruker mer tid på trening enn lekselesing.

- Jeg får ikke tid til så veldig mye skole. Men så lenge jeg består i fagene, er det greit for skolen, sier han.

Nå vil ikke nødvendigvis all tida gå til trening for Tharaldsen. Han er nemlig student, og studenter trenger penger også.

- Jeg håper å få meg sommerjobb mens jeg er i Sør-Varanger. I fjor jobbet jeg på verkstedet til onkelen min, så jeg håper på det samme i år, sier han.