Målet med Verdens orienteringsdag er å gi flest mulig barn og unge i hele verden spennende og inspirerende orienteringsopplevelser og å gjøre idretten kjent for flere. Det er til nå planlagt aktivitet i mer enn 60 land og målet er å sette ny verdensrekord i antall som deltar i orienteringsaktivitet på en dag. Det betyr mer enn 250 000 deltakere, heter det på nettsidene til Norsk orientering.

Familievennlig

- Her i Kirkenes vil klubbene lage et familievennlig og rekruttvennlig arrangement med fire forskjellige kart med forskjellige nivåer. Her kan nybegynnere få prøve seg og se hvordan kartet virker og finne poster i sentrum av byen, forteller Fred Inge Eilertsen i KIF.

Han sier det hele blir veldig familievennlig, det er bare å møte opp i parken utenfor Brunosten.

- De som har lyst kan få løpe på tid også, men de konkurrerer bare med seg selv. Det viktigste er å få prøve seg og ha det artig, sier Eilertsen.

Rekordforsøk

Det er Sandnes IL, Kirkenes IF og Pasvik Hauk som arrangerer dagen sammen, og Eilertsen håper det kommer mange.

- Det er jo litt nytt og artig at man prøver å sette verdensrekord på verdens orienteringsdag. Vi skal melde inn hvor mange vi får på arrangementet og ser med spenning fram til resultatet globalt. Jeg har vært litt på nett og sett, og det skal være arrangementer over hele verden. Folk skal løpe orientering fra Sør-Afrika til Grønland, og det er artig at Kirkenes også er med på dette, sier han.