Bjørnevatn IL slo Porsanger 2-1 i en spillemessig bra hjemmekamp i Bjørneparken. BIL tok ledelsen ved Kenneth Kurthi etter ti minutter spill og var klart bedre enn Porsanger de første 45 minuttene. Hjemmelaget hadde også en ball inne som på mystisk vis ble annulert av dommer Tor Halvar Olsen.
BIL hadde bestemt seg for å vinne denne kampen og la for dagen en innsats som virkelig er forbilledlig. Det var imidlertid Porsanger som scoret først i finaleomgangen, da Espen Høybakken fikk lirket ballen bak BIL-keeper Zarko Darmanovic. Da var 52 minutter spilt av kampen.
Men utlikningen knekket på ingen måte BIL-spillerne. Og kun tre minutter etter utlikningen fikk BIL sitt 2-1-mål ved Daniel Paulsen. Fra da og ut sto kampen tidvis og vippet, men det var BIL som hadde ballen mest og Porsanger slet veldig med å spille seg til store sjanser.
- Nå er vi borte fra nedrykksplass. Det er nå den harde jobben begynner. All honnør til spillerne, men alle må forstå at jobben med å berge plassen knapt har begynt. Vi skal fortsette å ta poeng og trenger noen flere for å berge, sier BIL-trener Anton Romanov.
Var det god innsats og hjemmedominans i Bjørnevatn, så kan man ikke si det samme om det som foregikk på Kirkenes stadion lørdag ettermiddag.
KIF tapte 3-0 mot Hammerfest og spilte en veldig svak kamp. Det var ingen sting, lite plan og elendig presisjon på pasningsspillet. En tilskuer telte hele 31 feilpasninger bare i første omgang, noe som forteller sitt. Hammerfest tok ledelsen ved Kim-Ronny Holmgren Duurhus etter tolv minutter. Like etter hadde hjemmelaget to gode muligheter til å kvittere. Først ved Jørn Persen som lobbet over keeper, men ikke hardt nok til å få nettkjenning, så ved et skudd ved Anatolij Anisimenko.
Kirkenes IF slo mye langt og minnet tidvis om et visst Wimbledon fra 1980-tallet. Forskjellen er imidlertid slående når det gjelder spillerne som skal ta i mot de lange ballene. Kampen mot Hammerfest ble rotete. KIF kom til noen sjanser, men den gode HFK-keeperen, Tore Eilertsen, berget bortelaget gang etter gang. Etter 75 minutter økte HFK ledelsen ved Runar Hustad og da KIF presset hardt på for å få en redusering, økte Hugo Andre Isaksen til 3-0. Da var blant annet Daniel Mikkelsen flyttet fram, noe som gjorde KIF noe farligere.
- Jeg er den første til å si at vi ikke spiller noen stor kamp. Men vi skaper nok til å vinne kampen. Vi ble for lite presise og fryktelig ineffektive. Vi er utrolig skuffet og dette er tre poeng vi gjerne skulle hatt. Men vi får bare se framover mot neste kamp borte mot Ishavsbyen, sier trener Tor Martin Hegrenes.