– Det er mye bedre enn å gå med ski, enten man har tung sekk eller skal fotografere, sier Bernt Nilsen som var turleder denne gang.
– Som fotograf er det viktig å være raskt oppe med kameraet og kunne stå stødig - og da er truger perfekt, legger han til.

Forrige helg var 12 medlemmer av Sør-Varanger Turlag på tur i området rundt Ørnevann. I masse flott nysnø fikk medlemmene virkelig testet både kondisjon og teknikk.

Å gå med truger opp bakker med mye snø er flott mosjon, og mange måtte justere klesdrakten underveis. Samtidig fikk man oppleve at allerede som tredje eller fjerde i en rekke ble det mye lettere da de foran hadde tråkket en god løype. På den måten kan man tilpasse turen ut fra hvor krevende man ønsker at den skal være.

Turen var lagt opp slik at deltakerne fikk gått litt ulike lengder. Til slutt var det samling rundt bålgropen med diskusjon av utstyr og teknikker mens man gledet seg over de første solstrålene i det nye turåret.

Turlaget har mange ulike tilbud og har 700 medlemmer på sin lokale Facebook-side. Det er stor aktivitet og nye tilbud annonseres jevnlig på lagets sider.