- Marsjen går langs veien, så her kan alle være med, enten det er snakk om folk med barnevogn, eller at man er litt dårlig til beins, sier Karine Emanuelsen fra arrangørklubben IL Nordlyset.

Flere distanser

Det er i alt tre løyper på 3, 6 og 12 kilometer, med start og målområde ved innkjøringen til Spurvenveien. - Cirka 2,5 mil sør for Skogfoss.

- Ikke alle vet hvor det er hen, men vi vil sette opp skilt, forsikrer Emanuelsen. Løypa vil gå langs denne veien, og man må gå tur-retur.

- Vi lar løypa gå langs veien, slik at flest mulig kan være med å gå, forteller hun.

Fyrer bål

Når deltakerne kommer i mål, vil de få utdelt pins med motiv fra Pasvik. Disse er laget etter tegninger som ungdommene i idrettslaget har tegnet.

- Vi fyrer også bål, og det vil bli mulighet til å kjøpe for eksempel pølser eller kaffe, opplyser Emanuelsen og minner om at man må ta med kontanter.

- Ta også gjerne med noe å sitte på. Mange blir sittende rundt bålet etter marsjen, og det er jo koselig, legger hun til.

Pasvikmarsjen har blitt en tradisjon, og den har vært et årlig arrangement som trekker alt mellom 40 og 60 turgåere i alle aldre.