pri side 22 og 23

- Noen av løperne i KOS bentttet fridagene til skidagene og da var det greit «å finne seg et skirenn i Vest-Finnmark» når Nessebyrennet ble avlyst, sier Stein Lind-Hansen.

Uvær

Krets- og sonerennet STIL-rennet i bygda Igeldas 20 kilometer forbi Lakselv ble valgt sist lørdag.

- Det medførte grytidlig avgang fra Kirkenes halv seks lørdag morgen, men vi rakk fram til en koselig liten skiarena med klubbhus  og dusjalegg, stilig speakerbu og en kjempeflott skistadion innpakket av reklameskilt, sier Lind-Hansen.

Været var av den særs grove sorten, det blåste opp med snøvær og løypetraseene ble løse.

- Men man gjennomførte i fin stil, sier Lind-Hansen.

Kyrill-Emil  Lind-Hansen vant sin klasse gutter 14, (tre kilometer fri), Robin Stegavik ble nummer fire i gutter 15 (to ganger 2,5 kilometer). Han havnet bak meget sterke Alta-løpere som ligger i tetsjiktet i landsdelen.

Lang løype

- Tidsmessig var dette godt innenfor marginer i forhold til tidligere løp. Litt uheldig var Tobias Stegavik i gutter 12 (1,8 kilometer fri), som gikk feil i uværet og dermed en altfor lang løype; men han fullførte i kraftfull stil og fant mål og skistadion til slutt. Tobias gikk inn til en tredjeplass, sier Stein Lind-Hansen, som synes det var artig å møte andre løpere.

- Men det var jo litt langt å presse seg avgårde tur/retur på en dag, men alt i alt ble dette en viktig og fin erfaring, føyer han til.