Den nye sponsoren til langrennsløper John Kristian Dahl er milliardær og RBK-sjef Ivar Koteng, skriver Adresseavisa.

Langdistanse-konge

John Kristian Dahl startet sin skikarriere for Kirkenes og omegn skiklubb, men flyttet til Trøndelag og Strindheim Idrettslag. Han har en lang skikarriere bak seg med fire NM-gull, to NM-sølv, to sprintseiere i verdenscupen og beste plassering en tredjeplass sammenlagt i sprintcupen i 2007/2008-sesongen.

Dahl gjorde imidlertid et skifte fra sprint til langdistanseløp, og det er her han virkelig har gjort seg bemerket. Han har vunnet Vasaloppet tre ganger, i 2014, 2016 og 2017. I 2015 vant han La Sgambeda i Italia og i fjor vant han i tillegg til Vasaloppet det 200 kilometer lange Nordenskiöldsloppet og Birkebeineren,

Da United Bakeries trakk seg ut i vår stod laget hans uten hovedsponsor og Dahl gikk til sin gamle sponsor Ivar Koteng og spurte om råd. Det nye laget heter Team Koteng.

Over to millioner

– For oss handlet det om å overleve som lag. Vi hadde mange følere ute og kom i kontakt med ham, sier Dahl til Adresseavisa.

– Jeg har en viss interesse for ski i bunnen. Tilfeldighetene førte til at jeg ble spurt, og da sa jeg ja, sier Koteng til avisa.

I tillegg til Dahl består laget av Tore Bjørseth Berdal, Torleif Syrstad, Astrid Øyre Slind, Stian Holgård og manager Bernhard Rønning. Budsjettet er på i overkant av to millioner kroner og en stor del av denne summen er det Koteng nå går inn med.

Team Koteng blir ifølge Dahl et heltrøndersk lag. Målet er å etablere seg som verdens beste langløpslag. Sesongen starter i sveitsiske Pontresina i helga. Vinterens høydepunkter blir Marcialonga, Vasaloppet og Birkebeinerrennet.

Ski og fotball

– Vi håper å kjempe både om den gule ledertrøya og seieren i lagcupen sammenlagt. Enkeltseire i de store rennene blir viktigst, sier Dahl.

Etter helgas åpning i Pontresina fortsetter langløpscupen i Livigno, Seefeld og St. Moritz.

Styrelederen i Rosenborg tror langrennsløperne også kan bidra til å hjelpe fotballspillerne.

–Det handler om tankegang og motor. Det mentale kan være like viktig, sier Koteng.