For å kunne få en slik rekord godkjent, må hastigheten måles med politilaser, og det var ingen ringere enn politimester og skuterfantast, Ellen Kathrine Hætta, som kontrollerte og godkjente rekorden. Med eget utstyr målte de en fart på hele 166,7 kilometer i timen.

Fokus

Rekorden ble gjennomført i forbindelse med en EM-runde i vanncross og vanndrag i Kautokeino, men for Nordgaard & co var det bare å sette hastighetsrekord som stod i fokus.

- Vi tenkte å kjøre dagen etter, men da hadde tre av oss hatt 12-14 timers dager i forkant av rekordforsøket. Vi hadde rett og slett fått nok, forteller han. Den gamle offisielle rekorden lød på 148 kilometer i timen, og den uoffisielle lå på 158 kilometer i timen. Altså har teamet god margin til andreplassen.

Takker teamet

Allerede i fjor kjente teamet at farta var der, og på nyåret startet forberedelse til å sette fartsrekord på vann. Det har blitt mange arbeidstimer med mekanikere fra Nordgaard Motor, samt god hjelp fra kompiser.

- Ja denne rekorden er ikke bare min. Det er helt klart. Det har vært mye arbeid og jeg hadde nok gått lei dersom jeg skulle fikset dette alene, sier han. Maskinen som ble brukt er en turboladet 800 kubikks Polaris.

- Det er ikke gjort så mye med chassiet, annet enn å fjerne setet og gjøre forstillingen litt smalere. Jeg vil tippe at skuteren veide rundt syv kilo mindre enn originalt, forteller han. På motorsiden er det imidlertid gjort en hel del, og effekten er doblet til mellom 310 og 320 hestekrefter. Nordgaard ønsker spesielt å takke Morten Rushfeldt, Niklas Ryeng Lantho, Ådne Wikan, Zenja Evgenji og Martin Beddari for god hjelp, både før og under rekordforsøket.