Forventningene var å varme opp til høstens fotballsesong, da jentelaget til Hesseng/Bjørnevatn tok turen til Altaturneringen i helga. Men etter hvert som turneringen gikk, skulle det overgås. HIL/BIL-jentene skulle nemlig sparke seg til sølvmedalje i turneringen.

– Vi hadde jevne kamper hele veien mot finalen i 9-er. Først spilte vi 4-3 mot Frea, der vi ledet 3-0 før Frea gjorde det spennende på slutten. Porsanger er egentlig et veldig bra lag, og der er vi fornøyde med 2-0. Da vi spilte mot Nerskogen lå vi under 0-1, men vi vant etter to straffer, forteller trener Steinar Larsen.

Vått gress

En våt og hektisk kamp mot Polarstjernen ble avgjort til 4-3 helt mot slutten. I semifinalen mot Alta 2 kom vinnermålet få minutter før slutt.

– Så innså vi at vi hadde gjort noe vi aldri hadde gjort før: Å komme til finalen i Altaturneringen, sier Larsen.

Nivåforskjell

Finalen mot Bossekop viste imidlertid at det fremdeles er en viss nivåforskjell. Larsen mener alle spillerne deres, mange fra første divisjon, er bedre enn HIL/BIL sine. Men de gjorde en respektabel kamp, og var fornøyde tross å ha tapt 1-7.

Dette løfter klart selvtilliten foran sesongen, når HIL/BIL skal møte flere av lagene de slo under turnerinen. Uten at Larsen tar seieren på forskudd.

Han passer også på å takke publikum fra Sør-Varanger med flott innsats.

- Jentan vil takke heiagjengen for den fantastiske støtten på sidelinja under kampene, som nok var med på å bidra til sølvmedaljen, melder Larsen.