AV: SVEIN HALVOR MOE

- Jeg har trent bra og er sterkere enn noen gang. Det har først og fremst sammenheng med at jeg har økt treningsmengdene og spisset satsingen. Dette året kommer studiene i annen rekke selv om jeg mellom treningsøkter og samlinger fordyper meg litt i psykologi, sier Krister som den siste tiden har oppholdt seg i Torsby. Han har vært i nabolandet og trent på ski i skitunnelen.

- Det tar ikke mange timer å forflytte seg fra Lillehammer til Torsby. Jeg synes det er greit å få noen økter på snø når vi har nådd oktober og sesongen ikke er langt unna. Mot slutten av måneden reiser jeg og to andre på en privat samling i Italia. Der vil jeg foreta den siste finpussen foran sesongåpningen på Beitostølen. I år blir det viktig å få opp farten fra start av, sier Krister.

Prioriterer klassisk

Han begrunner det med at det er flere betydningsfulle rennhelger i november og desember enn det har brukt å være. Beitostølen er ikke så viktig for de som ikke har verdenscup-ambisjoner. Det er imidlertid BUL-sprinten og ikke minst den første konkurransehelga i Skandinavisk Cup. Lillehammer er vertskap for den. Det innebærer at Krister får muligheten til å gå i sine treningsløyper.

- Jeg har i alle år vært klart bedre i klassisk enn skøyting. Det har ført til at jeg har bestemt meg for å satse litt ekstra på god gammeldags diagonalgang denne vinteren. Skøytingen er tonet litt ned selv om jeg kommer til å gå en del fristil-renn både før og etter jul. Men det kan også hende at jeg velger å stå over noen med tanke på at jeg ønsker å være optimalt forberedt til klassisk-rennene.

Har blitt sterkere

- Det primære målet blir å fortsette fremgangen. Jeg har gode forhåpninger om at jeg skal klare det såfremt jeg holder meg frisk og får gjort det jeg har planer om på treningsfronten. Testene i sommer og høst har vært oppløftende. De viser at jeg har blitt sterkere og det er betryggende å vite, sier Aaen Pedersen.

22-åringen gjorde det samme som de tidligere klubbkameratene Ine Løveng og Peter Andersen da han var ferdig på videregående. Krister flyttet til Lillehammer for å bli en del av et større miljø. Han har ikke angret på det valget ettersom det er et bra skimiljø i Mjøs-byen. Den tidligere Sandnes-løperen har ved flere anledninger bevist at han har stoff i seg til å gå fort når det klaffer.

Pappa Eirik er trener

Det gjorde det da han i fjor ble nummer 14 i U 23-NM. Likeså den gangen da han ble nummer 26 i Skandinavisk Cup. Den eksplosive 1994-modellen håper det skal være mulig å kapre flere topp 30-plasseringer til vinteren. Han føler selv at mulighetene for topplasseringer er størst på klassisk sprint ettersom det er lettere for unge seniorer å hevde seg der enn det er i distanserenn.

- Jeg har som sagt både blitt sterkere og mer utholdende. Derfor forventer jeg at det skal gå bedre på distanserennene enn jeg har gjort, sier Krister som nyter livet som langrennsløper. Han har pappa Eirik som trener. Samarbeidet mellom de to fungerer utmerket. Det er ingen som kjenner Krister så godt som han. Det gjør det naturlig å trekke veksler på han fremfor Lillehammer-trenerne.

Han stortrives i byen som er vertskap for de olympiske vinterlekene i 1994. Krister føler at det er perfekt å bo der så lenge han satser på langrenn. Først og fremst fordi det bestandig er noen å trene sammen med og at det er mange gode løpere som det er mulig å trekke veksler på. Treningsfasilitetene er også gode og det er et pluss at snøen kommer tidlig og det er skiforhold til langt ut i mai.