KIF gikk videre til andre runde etter 5-3-seieren over Tromsø-laget Stakkevollan på Kirkenes stadion i april. Strømmen gikk videre etter 8-7 over Asker etter straffesparkkonkurranse. I kvalifiseringen gikk de videre etter 3-2 over Ullensaker/Kisa. Laget har spilt fire kamper i serien (1. divisjon) så langt og har seiersrekken 6-0 over Gjelleråsen, 5-0 over Gjerdrum, 3-0 over Lillestrøm 2 og 1-0 over Raumnes&Årnes.

Ingen drømmetrekning

Trener Jørn Olsen hos Strømmen sier at dette ikke er noen drømmetrekning for dem.
– Det er klart at vi fryktet at vi skulle møte Lillestrøm eller et annet godt lag fra Østlandet. Jeg kjenner ikke Kirkenes så godt, men er sikker på at de har et godt lag. Dette er ingen drømmetrekning for oss, sier Olsen.
Som hos KIF spiller de fleste av spillerne hos Strømmen tredjedivisjonsfotball.

– Dere er kanskje mest glad for at dere slipper å ta turen til Finnmark?

– Det er jo bare en flytur på rundt to timer, så det hadde ikke vært noe problem. Jeg synes det er moro å møte lag vi ikke møter til vanlig, sier Olsen.
Tradisjonelt har Strømmen gjort det svært godt i turneringer som Norway Cup.
– Etter en downperiode så begynner vi å få dreis på junioravdelingen vår igjen, sier Olsen.

Gleder seg

KIF-trener Lasse Hagen er optimist etter trekningen.
– Vi hadde jo aller helst håpet på Vålerenga på hjemmebane, sier Hagen.
Først kaller han trekningen «nydelig», før han besinner seg noe.

– Det blir jo kostbart da, men sikkert gøy. Vi har vært der nede og spilt mot Lillestrøm. De var gode. Nå kjenner vi nivået og jeg tror mulighetene kan være gode, sier han.
Norges fotballforbund har bestemt at kampen skal spilles lørdag 24. mai på Strømmen stadion, men at klubbene kan bestemme et annet tidspunkt.
– For oss passer det svært dårlig. Den helgen har A-laget bortekamp mot Hammerfest, mens andrelaget, som består av spillere fra G19-laget, har Indrefjord. Det betyr at vi vil se på muligheten til å flytte den til onsdagen før eller onsdagen etter. Da kan det være en mulighet for kollisjon med eksamen for spillerne, men vi må se på hvilke muligheter vi har for en flytting, sier Hagen.