Kampen i Fjellhallen søndag ble aldri spennende. Til det var hjemmelaget alt for overlegne. Men i en svak periode i andre omgang nærmet bortelaget seg noe.

Godt forsvar

KIF begynte kampen godt, og skåret på sine første sjanser ved Helle Andersen, Maiken Isaksen Sjåstad og Aurora Eriksen Leiros. Og bakerst tok keeper Sunniva Bergfall det som kom bak et kompakt og hardt kjempende forsvar.

Det gikk over ti minutter før Tverrelvdalen fikk sin første nettkjenning.

Det forteller mye om styrkeforholdet mellom lagene. KIF produserte sjanse på sjanse, mens Tverrelvdalen hadde et pasningsspill som var et godt stykke fra patent og stuslet bort det de fikk av muligheter.

Pauseresultatet var så klart som 11-3. Og da hadde også KIF brent flere sjanser, både fra straffemerke og fra andre gode skuddhold. Til tross for elleve innslupne mål, hadde altaværingene en god keeper i Victoria Kjellmann.

Åpen

Andre omgang ble mer rotete sett med blå-hvite øyne. Maiken Isaksen Sjåstad og Aurora Leiros Eriksen nettet tidlig, men så begynte en svak KIF-periode med måltørke. Og Tverrelvdalen utnyttet dette til en viss grad, både ved å skåre 6-15 og 8-17. To gode keepere gjorde også at det gikk lange perioder uten at det ble mål.

Men seieren og poengene var aldri truet og da Hilde Johanne Johnsen skåret fra straffemerket og kampens soleklare ener og toppskårer, Helle Andersen, avsluttet det hele med sitt sjuende og KIFs 19. mål.

Hjemmekompleks

KIF-trener Inger Lise Noste er godt fornøyd med sesongen.

- Det har vært et eventyr, sier hun. Det er tampen av sesongen og jentene har lov å være slitne. Men dette var en grei gjennomgang foran sesongavslutningen kommende helg.

Problemet KIF-jentene har hatt gjennom hele sesongen er litt paradoksal. Laget har nemlig slitt med et lite hjemmekompleks. Vanligvis er lagene best når de spiller i hjemmehall. Hos KIFs jenter 16-lag har det ikke vært sånn.

- Vi har hatt litt problemer med å vise oss fram i kampene i Fjellhallen. Det er mye nerver og mange foreldre som kommer og ser på og det fører til at spillerne blir mer forknytte enn ellers. Men når vi får det til, så er vi gode, sier Noste.

I tillegg til at KIFs jenter 16-lag har hatt hjemlig serie å konsentrere seg om, så har laget også spilt toppserien Bring. Selv om det har vært mange nederlag så langt, så har KIF-jentene lært mye av det.

- Det har vært helt vanvittig at vi fikk det til, både sportslig og ikke minst økonomisk. Stor takk til foreldrene. Jentene har fått kjenne på toppnivået og det er viktig. De har vært vante med å være blant de beste i Finnmark. Nå har de fått konkurrere med de beste i landet. Det har vært lærerikt og gøy, sier trener Noste.

Bring-avslutning

Fredag drar KIFs jenter 16-lag til Oslo for å spille kamper mot Storhamar, Bergen, Molde og Halsen fra Larvik i Bjørnholthallen.

- Det blir tøft, men vi skal gi dem kamp og ta ut det siste vi har, sier Noste.

Etter kampene i hovedstaden er sesongen slutt. Da venter måneder med fri, før oppkjøringen starter igjen i august.

- Hva som venter da, vet vi ikke. Det kan bli tre spillere vi må søke om dispensasjon for og med det mister vi muligheten til spill i regionsluttspillet. Men vi tar mye heller med de to-tre spillerne det her kan bli snakk om enn å ha denne muligheten, sier trener Noste.

KIFs lag

Sunniva Bergfall, Helle Andersen (7-1 str), Maiken Isaksen Sjåstad (4), Aurora Eriksen Leiros (3-1 str), Ina Vedø Olsen (2), Ada Hølvold (1), Hilde Johanne Johnsen (2 - 2 str), Ella Jerijärvi Nilsen, Julianne Beddari, Greta Hagen Noste (kaptein), Martine Isaksen Sjåstad, Oda Rustad.

Toppskårere Tverrelvdalen: Anethe Kjeldsberg og Alexandra Østlyngen (begge 3 mål).

Utvisninger: Tverrelvdalen 3 X 2 min.

Dommere: Bård Stien og Stian Korbi.