Jacobsen er Derby-supporter på sin hals, og han stråler når vi treffer ham utenfor stadion Pride Park i Derby, en by i østlige deler av Midlands med rundt 250 000 innbyggere.

Ketil er en av 300 medlemmer i Derbys norske supporterklubb. Han er også redaktør for supporterklubbens norske magasin, «NorRam».

Populært

Totalt reiser godt over en halv million nordmenn over til England for å se fotball. Påsken er en av de mest populære tidspunktene for fotballtur, enten for å se sine favorittlag eller dra over for å «samle baner».

Det er en egen banehopper-liste, der man kan dra på kamper i de seks øverste divisjonene i England og de fire øverste i Skottland og registrere sine besøk. Han som leder listen, har vært på alle 203.

Ketil Jacobsen har ikke riktig så mange, men har også han reist mye rundt på andre kamper enn sitt kjære Derby. Denne gang kom Ketil til England før påskehelgen og fikk med seg flere fotballkamper. Til Derby kom han mandag, tidsnok til å få med seg hjemmekampen mot Huddersfield i Championship.

Tredje tur

- Det er tredje gangen jeg er på kamp her, og det er like stort hver gang. Jeg ble Derby-supporter i 1972 da de tok sitt første av to ligamesterskap. Mange av de som er supportere, opplevde dette som sin første store opptur. Siden har det blitt noen oppturer og mange nedturer. Men uansett; man skifter ikke favorittklubb, og det å gå rundt stadion og møte noen av de gamle Derby-legendene fra da jeg begynte å følge laget er stort for en norsk ihuga supporter, sier Jacobsen.

Derby havner også denne sesongen utenfor Play Off, og må forberede seg på en ny sesong i Championship.

Den ikke altfor velspilte kampen mot oppryggsjagende Huddersfield endte 1-1 foran i underkant av 30 000 tilskuere, blant dem Ketil Jacobsen fra Kirkenes.