Petter Northug sikret det første NM-gullet til Strindheim på noen år.
– Veldig artig, sier John Kristian, som gikk sin etappe på 27,20,1 og var med det raskere enn brødrene Thomas og Petter Northug.
Kirkenesgutten har hatt en fin NM-helg. På 30 kilometer skiathlon (klassisk og fristil) gikk han seg inn på en trettendeplass etter å ha vært bra med hele løpet. Dahl satte ny personlig rekord på skiathlon tre mil og gikk på 1,127,23. Han var med det 49 sekunder bak Martin Johnsrud Sundby som vant.

Langløp

– Jeg er kjempefornøyd. I år er det langløp som gjelder. Det er det jeg har trent på. Det spesielle med lørdagens renn var at jeg slet mest med klassiskdelen. Det ble gått hardt i teten og vi bak måtte jobbe, men jeg er godt fornøyd med trettendeplassen, sier Dahl.
Til helga venter Marcialonga på Dahl og hans Team.
– Da venter sju mil med staking. Så blir vi liggende i Mellom-Europa og ta med oss langløpet König, før vi vender hjem. Og så kommer Vasaloppet senere, sier Dahl.

Peter og Jørgen

Peter Andersen gikk andreetappen på Lillehammer skiklubbs tredjelag. Han fikk klappet på ryggen som 39. mann og sendte Even Sæteren Hippe ut som 25. mann. Han gikk på 29,10, knappe to minutter svakere enn Dahl. Klubben var tre og et halvt minutt bak Strindheim på en 18. plass. Jørgen gikk andreetappen for Vardens førstelag og fikk klappet som 73. mann og var ferdig som 44. beste løper. Han gikk andreetappen på 29,23 og klubben var knappe seks minutter bak vinnerne på 33. plass. 53 lag var med i årets NM-stafett på Lillehammer.
Verken Andersen eller Sæternes Ulvang gikk lørdagens tremil.
Les mer i tirsdagsavisa.