Kirkenes Atletklubb setter igjen i gang bryteskole nå på vinteren, for å drive opp barneinteressen for bryting og få noen nye medlemmer. Nytt i år er at barna fra seks til tolv år jobber for å klare de nye "bryteknappene" som Norges Bryteforbund innførte i år.

- Forbundet har laget et opplegg for bryteknapper i bronse, sølv og gull. Det dreier seg om at man skal kunne gjøre diverse bryteøvelser, forteller Bjørn Nilsen i klubben.

Vanskelighetsgraden stiger med knappene. Forbundet har lagt opp til at bronseknappen kan gjennomføres ved seks- til åtteårsalderen, sølvknappen gjennomføres ved ni- til tiårsalderen, og gullknappen tas av elleve- til tolvåringer. Det er da kun veiledende aldre.

Bronsekravene inkluderer å kunne rulle forover og bakover og hoppe bukk, og oppførsel som å hilse før og etter kamp. For å klare gullknappen må man blant annet kunne jobbe selvstendig, vise teknikker for andre, og slå hjul med en arm.

Bjørn Nilsen i klubben forteller at de har første trening kommende torsdag. Så blir det bryteskole to ganger i uka i tre-fire måneder fremover.

Bryteklubben har for tiden tre grupper på ti barn som trener. Nilsen forteller at de har plass og trenere nok til det dobbelte.