AV: SVEIN HALVOR MOE

- Jeg er veldig fornøyd både med løpet og plasseringen. Det smakte med denne oppturen etter en skuffende helg i Lahti for en ukes tid siden. Der var det lite som stemte etter at jeg hadde forholdsvis fin flyt i jula. Jeg sa i etterkant av to skuffende Finland-prestasjoner at jeg har opplevd å gå dårlig to uker før norgesmesterskapet, for så å prestere i det nasjonale mesterskapet. Forhåpentligvis så skjer det samme i år. Det er i hvert fall lov å håpe på det ettersom jeg var så pigg i helga, sa Ine etter at hun var med og kjempet om topp ti-plassering på tikilometeren.

Løvlien hamlet opp med mange sterke løpere da hun staket inn til en flott trettendeplass. Det store startfeltet telte mange sterke løpere. Kathrine Harsem som nylig gikk bra i Tour de Ski vant. Marthe Kristoffersen som har individuelle pallplasseringer i verdenscupen ble nummer to. Det var flere gode løpere som måtte se Ines navn foran seg på resultatlista denne gangen. Hun følte det var på tide å få til et godt distanserenn igjen. Det er som kjent på sprint at hun har gjort det best de siste årene. Kapasiteten ser ut til å være bedre enn på lenge.

Likte traseen

- Det er ikke så lett å vurdere prestasjoner opp mot hverandre. Men jeg føler at dette er et av de beste og kanskje det aller beste distanserennet jeg har gått. Jeg har i hvert fall ikke gjort det bedre plasseringsmessig. «Timingen» er god ettersom det bare er halvannen uke til NM. Forhåpentligvis så klarer jeg å bevare eller kanskje til og med spisse formen inn mot det mesterskapet. Jeg merket under lørdagens fristilrenn at jeg var i bra slag. Men jeg får det ikke helt ut i skøyting ennå. På sikt håper jeg også å få bedre uttelling der.

- Det var nok en kombinasjon av flere faktorer. Først og fremst at jeg hadde en pigg kropp. Det var også et pluss at jeg hadde gode ski og det var en løype som passet meg perfekt. Summen av dette og at jeg hadde en god inngang til rennet var med på å gi meg en god følelse både før start og underveis. Jeg merket tidlig i løpet at jeg hadde en god dag og at det kunne bli et bra totalresultat, sier Ine som gikk med lave skuldre og løste arbeidsoppgavene.

NM hovedmålet

Hun hadde ingen formening om hva prestasjonen ville holde til plasseringsmessig etter målgang. Men hadde en følelse av at det var mye bedre enn det hun har prestert i andre distanserenn som senior. Det skulle vise seg å stemme ettersom det ble en flott trettendeplass. Løvlien legger ikke skjul på at det er norgesmesterskapet som er det store målet for henne i vinter. Derfor håper hun nå at NM-formen er i anmarsj. Sesongopplegget er lagt opp med tanke på at det er fra nå av og fremover at hun skal gå fort på ski.

- Jeg kom i gang med sesongoppkjøringen litt senere enn de fleste ettersom jeg ble satt ut av virus forrige vinter. Jeg måtte vente med hardøktene og har på sett og vis forskjøvet sesongen litt. Det aller viktigste i sesongoppkjøringen har vært å holde seg frisk. Det har jeg stort sett klart ettersom jeg har unngått lange sykdomsavbrekk. På en god dag håper jeg det skal være mulig å sloss om en topp 20-plassering på tikilometeren i NM, avslutter hun som også har lyst til å slå seg inn på Lillehammer førstelag i stafetten.