• NÆRKAMP: Det gjelder å ha refleksene klare i sparring-matchene. Her har Håvar Pedersen en spark-utveksling.
  • STØRRE: Håvar Pedersen mot en noe høyere latvier.
  • FORBEREDELSER: Håvar Pedersen i full konsentrasjon før et skikkelig høyspark.

Den unge utøveren var noen centimeter unna å kunne gjøre det enda litt bedre, da han konkurrerte i spesialteknikk torsdag forrige uke. Konkurransen her går ut på å treffe høye og spesielle spark, og her sto det om centimeter, ifølge Jørn Eirik Pedersen i klubben.

Høyt oppe

– Han var litt uheldig i Highkick. Plata ble ikke stående oppe på 250 centimeters høyde, og han fikk dermed ett poeng i stedet for tre, forteller han.

I øvelsene Flyvende sving og Bakspark bommet Håvar dessverre, med målplatene på en høyde av henholdsvis 230 og 210 centimeter.

– Men på Flyvende side, 130 centimeter høyt, og Omvendt svingspark på 230 centimeter, var han i en egen klasse. Han fikk tre poeng på begge øvelsene, skriver Jørn Eirik.

– Håvar endte på sju poeng, og dermed var det bare fire som klarte det bedre enn ham. Femte beste i Europa på sånne høyder er meget bra, på nasjoner som har spesialisert seg på dette. Håvar er også fornøyd, da man bare har ett forsøk, og det er store høyder det er snakk om.

Håvar var også den eneste av de norske utøverne som tok poeng da det var lagkonkurranse i spesialteknikk søndag, ifølge Jørn Eirik.

– Oppsummert viser det seg at Håvar holder et høyt internasjonalt nivå. Små justeringer og mer erfaring er det som skal til for å ta det siste steget opp, mener han.

Sparring

Fredag og søndag var det tid for sparring.

– Håvar gikk mot de store guttene i +75 kilo. Der møtte han en latvier som vant knepent i siste sekund. Latvieren gikk videre og tapte knepent mot russeren som vant hele klassen. Så Håvar gjorde det bra, men hadde ikke marginene på sin side, mener Jørn Eirik.

– Søndag gikk Håvar lagsparring. Han vant første kamp overbevisende mot en tysker, og laget gikk videre, men de tapte mot et polsk lag. Det polske laget havnet i semifinalen.

– Håvar sier han er godt fornøyd med egen prestasjon, og at dette er en grei læring, avslutter han. Ellers fra Øst-Finnmark tok Celine Christensen Olsen fra Vardø bronse i både sparring og mønster.