Håvar Pedersen ble etter helgas landslagsuttak i ITF Taekwon-Do tatt ut til å representere Norge i EM i Slovenia i april.

– Når han fikk vite at han var tatt ut, ble han veldig glad og veldig spent. Han har fått noen tilbakemeldinger fra landslagsledelsen om hva han skal jobbe med frem mot neste samling.

Planen er å jobbe systematisk med arbeidsoppgaver og ikke tenke alt for mye på resultater, sier Marte Brasøy Sætrum i Finnmark Taekwon-Do.

Hun forteller videre at han skal delta i sparring og spesialteknikk individuelt, og det er stor sannsynlighet for at han også skal delta i lagsparring og lagspesialteknikk.

TAKKER FOR LOKALE BIDRAG

Hovedinstruktør i Kirkenesklubben, Kent Tore Skagen, er ekstremt stolt av Håvar, og det arbeidet han har lagt ned.

– Håvar var lenge yngst av juniorguttene i klubben, og måtte tåle å bli slått gjentatte ganger av gutter som var eldre enn seg.

Dette har bare gjort han sterkere, og dette viser han hver gang han går inn i ringen.

Håvar ønsker å takke alle som bidro på spleisen før jul, da dette har bidratt til å lette ekstremt på det økonomiske trykket det er å delta på landslaget, sier Skagen.

Selv var Pedersen spent før samlingen og uttaket, og var litt usikker på hvordan nivået på samlingen kom til å være.

– Det var likevel ingen grunn til bekymring. Etter en økt med sparring var han allerede klar for laget, og etter å ha overbevist også under økten med spesialteknikk var det heller ingen tvil, sier Sætrum.