Dette er et stevne hvor KAK har deltatt i en årrekke. Ikke for å ta med seg edle medaljer, men mest for å lære.

- Her møter bryterne våre god motstand og dette er viktig for våre unge utøvere. Man må lære seg å tape før de kan bli vinnere på matta, sier trener Bjørn Nilsen.

Tøff motstand

92 utøvere deltok. Mest finske utøvere, men også noen norske fra bryteklubbene i Narvik og Kirkenes.

Alle KAK-bryterne deltok i gutter 17 år. Gaute Bergersen og Kevin Janbuth havnet på henholdsvis på femte- og sjetteplass i 42-kilosklassen. Edvard Wartiainen Rønning i 54 kilo ble femtemann, mens Edvin Mikalsen i 63 kilo ble nummer tre, mens Anatoly Bogdanov i 76 kilo ble nummer fire. Elleve klubber var representert og i lagkonkurransen ble Kirkenes nummer sju med tolv poeng. Ilmajoen Kisailijat vant med 39.

- Det som er så fint med denne turneringen er at bryterne får fire-fem kamper hver og god matching. Dette er noe å ta med seg for bryterne våre, sier Nilsen.

Han har fulgt bryterne siden de var fem-seks år gamle. Nå er det Sergey Kozhoukov som er trener for dem.

- Det har vært fantastisk å se utviklingen deres. Jeg ser hvordan de vokser og hvordan de støtter hverandre, sier han.

KAK-utøverne, Nilsen og Stian Rønning kom til Sodankylä fredag. Da var det trening, konkurransene ble avholdt lørdag, før det igjen var treningssamling før hjemreise søndag.

Kolbotn cup

Nå reiser KAK til brytesportens Norway Cup, Kolbotn cup, med mellom 300 og 500 deltakere fra mange land. Det vil bli konkurrert på seks matter både lørdag og søndag.

Gaute Bergersen, Anatoly Bogdanov, Edward Wartiainen Rønning, Kaja Bergersen, Stina M. Pettersen og Arianne Must er den aktive troppen. Bjørn Nilsen skal være med som dommer og er med på Kolbotn cup for 24. gang.

- Flere av de som deltar er med for første gang, men jeg tror flere av våre kan hevde seg bra i det tøffe selskapet, sier Nilsen.

Han ønsker å takke de privatpersonene og bedriftene som har støttet KAK gjennom årene.

- Vi har et lokalsamfunn med privatpersoner og bedrifter som har støttet klubben og vært behjelpelig med å betale turene våre, slik at vi har kunnet delta i Kolbotn cup og i andre turneringer. Økonomien i en liten klubb er ikke spesielt god og vi er for lite flinke til å takke de som kommer med denne støtten. Det er utrolig viktig for oss, sier Nilsen.

Hallbjørg Wartiainen er nyvalgt leder i Kirkenes Atletklubb.