Lørdag ettermiddag spilte Bjørnevatn IL mot Sørøy Glimt på hjemmebane. Bjørnevatn er ganske ferske i tredje divisjon, og ligger nest nederst på tabellen - med bare Sørøy Glimt under seg. Da ble det ekstra viktig å vinne dagens kamp. De som ligger på bunnen av tabellen er nemlig garantert å rykke ned til fjerde divisjon igjen.

Kampen på Bjørneparken stadion var jevn nok til at de 90 ordinære minuttene gikk uten scoring. Det var mye takket være dårlig treffsikkerhet av Bjørnevatn-angriperne, som spolerte flere ellers gode angrep ved å enten skyte ballen bort eller å miste pasninger.
Bjørnevatn klarte imidlertid også å holde buret rent under en rekke angrep fra Sørøy i første omgang. Og da var nervene i høyspenn mot slutten av kampen.
Bjørnevatn var godt hjulpet av uvørne Sørøy-spillere i andre omgang. De fikk flere frispark, og etter et frispark nesten to minutter på overtid slapp hele tre Bjørnevatn-spillere forbi Sørøys forsvar.

Med tre spillere på kloss hold mot én keeper, gikk det som det måtte gå: Kim-Gøran Nilsen fikk ballen i nettet, og ble belønnet med et gledesbrøl fra publikum og omtrent hele laget oppå seg.

Bjørnevatn-trener Dag Helmer Mathisen er fremdeles ikke trygg på at de ikke rykker ned. For det første må de vinne sine kamper mens Sørøy Glimt taper sine. Og for det andre må andredivisjonslaget Finnsnes unngå nedrykk. For om Finnsnes rykker ned, gjør regionsbestemmelsene at to lag i Finnmark må ned i tredje divisjon, ifølge Mathisen.

Men i mellomtiden er treneren storfornøyd.

- Jeg synes det var vel fortjent. Vi trøkket på, mens det virket som at deres plan var å prøve å drøye kampen og være fornøyd med ett poeng. Å få tre poeng er ikke bare en liten god følelse, sier han.