Torsdag 3. april starter løpet, som avslutter sesongen for mange av hundekjørerne. Starten går som vanlig fra Førstevann i Kirkenes. Nytt av året er at målgang blir ved Neiden hotell.

Til Neiden

Traseen følger ifølge Pasvik Trail og arrangørene i Varanger trekkhundklubbs hjemmeside finnmarksløpssporet til Sandnes til man kommer til Langfjorden. Her følger man skuterløypa til Strand, deretter samme trase som tidligere til Vaggetem og videre til Fjellstua, der det er sjekkpunkt. Videre delvis samme trase ut av Neiden og etter sju mil dreier man tilbake til Sandnes, på finnmarksløpssporet mot Munkefjord og derfra til målgang ved hotellet i Neiden. Traseen blir cirka 25 kilometer lengre enn i fjor.
– Etter ankomst Fjellstua, blir det en liten ekstrarunde mot Ongajärvi og målgang ved hotellet. Vi er i en litt spesiell situasjon i og med at Finnmarksløpet opplever mye mer interesse fra næringslivet. Vi får ikke akkurat hevet sponsorpenger etter oss. Men jeg tror at dette skal bli bra og at neidenværingene setter pris på at det blir litt ekstra ståhei rundt avslutningen på årets Pasvik Trail, sier Reidun Karlsen i arrangørklubben Varanger trekkhundklubb.

38 spann

Hundeløpet har vært kjørt i april siden 1991. De første årene som Pasvik 250, siden 1995 som Pasvik Trail.
Totalt er 38 hundespann påmeldt til årets Pasvik Trail. 15 deltar i åtte-spann og 23 Åpen klasse.
Også i år vil det bli arrangert hundeløp også for de minste.