– Det er veldig kjedelig å tape. Men vi tapte for et bedre lag, og jeg tror ingen henger med leppa her. Bare å få spille i finalen er en seier i seg selv. Vi henger ikke med hodet, sier trener Jens-Petter Pedersen.

Det er klart det er litt surt, men vi kan komme sterkere tilbake, sier trener Harald Sørensen.

– Vi er veldig fornøyde. At vi gikk til finalespill her, er jo over all forventning. Vi ble nummer to. Det er virkelig stort. Dette er jo noe av det beste et jentelag fra Sør-Varanger har gjort i Norway Cup.

– Fantastisk innsats

I første omgang av kampen var det ganske jevnt, men Kolbotn Princess tok innpå etter hvert, forteller han.

– Det virket som om de hadde mer krefter igjen enn oss.

Selv er han litt sliten etter en lang turnering, og forståelig nok er nok i hvert fall jentene det, forteller han.

Han berømmer KIF-jentene for innsatsen i turneringen:

– Det har vært en fantastisk innsats, og jentene har vært kjempeflinke hele veien. Det er helt topp. All honnør til jentene, det har vært kjempeflott å være her, og absolutt artig hele veien.

Etter mange bidrag i kronerullingen, står hjemturen nå for tur. Den første gruppen av reisefølget kommer til Kirkenes i morgen formiddag.

Veien til sølvet

Over fem dager har KIF-jentene spilt åtte kamper. Dette skjedde i løpet av uken.

Mandag: KIF-jentene spilte sin aller første kamp i årets Norway Cup. Den ble spilt mot Sauland IL, og jentene vant med 2-0.
Neste kamp var mot Sunndal, og stillingen ble 6-1 til KIF-jentene. Dermed gikk de videre til A-sluttspillet i Norway Cup. Ennå ventet tredje kamp i sluttspillet, som skulle avgjøre om laget gikk videre til 32-delsfinalen eller 16-delsfinalen.

Tirsdag: Om ettermiddagen spilte KIF-jentene mot Charlottenlund, og vant. Stillingen ble 4-0. Jentene var videre til 16-delsfinalen.

Onsdag: I første kamp i A-sluttspillet vant KIF-jentene over Syllingjentene, og stillingen ble 7-2. Med dét var de videre til åttendelsfinalen. Det begynte å spøke for hjemturen, som var bestilt fredag. Flere seire nå, og ny hjemtur måtte bestilles.

Torsdag: Åttendelsfinalen ble spilt mot Nordreisa IL om formiddagen, og stillingen var 0-0 til pause. I andre omgang ble tre mål skåret på rappen, og stillingen ved kampens slutt var 3-0 til KIF. Dermed var KIF-jentene videre til kvartfinalen, som fant sted samme dag mot Tingvoll IL. Også denne kampen vant KIF-jentene, og stillingen ble 3-0. KIF-jentene var videre til semifinalen, og det ble startet kronerulling for å få bestilt nye billetter hjem til Kirkenes.

Fredag: Semifinalen ble spilt mot Egersunds IK, og KIF-jentene vant med 1-0. KIF-jentene jublet over seieren, og var klare for finale mot Kolbotn Princess fredag ettermiddag.