Av Svein Halvor Moe

- Jeg hadde forhåpninger om at det skulle være mulig å bli med teten ettersom jeg følte meg ganske pigg før stavbrekket. Men jeg vil aldri få noe svar på om jeg hadde vært sterk nok til å følge teten, sa John Kristian Dahl i etterkant av Birken. Det er mye som tyder på at en formsterk Kirkenes-løper kunne ha fulgt Martin Johnsrud Sundby over fjellet ettersom Petter Eliassen holdt på å gjøre det på det som ikke var noen optimal dag for hans vedkommende.

John Kristian og de beste i langløpssirkuset var før start forberedt på at vinterens World Cup-vinner mest sannsynlig kom til å sette opp stor fart allerede fra start av. Den kapasitetssterke Oslo-gutten visste at det ville bli vanskeligere å avgjøre dette til sin fordel dersom han dro med seg de beste spurterne i Ski Classic-systemet. Derfor handlet det om å bli kvitt flest mulig før han kom opp på fjellet. Den strategien lyktes landslagsløperen med.

Kjenner hverandre

Dahl og Johnsrud Sundby har vært sammen på landslag og kjenner hverandre godt. Førstnevnte hadde allerede markert seg internasjonalt da Johnsrud Sundby begynte å ta steg som langrennsløper. De siste årene har de herjet på hver sine arenaer. John Kristian har i motsetning til Sundby klart å vinne de viktigste rennene. Han står fortsatt uten individuelt VM og OL-gull. Dahl kan som eneste nordmann skilte med tre totalseire i Vasaloppet.

- Jeg presterte under pari i dag. Men har forhåpninger om at det skal være mulig å kjempe høyt opp på resultatlista i de tre neste rennene i Ski Classic dersom jeg holder meg frisk. Førstkommende helg er det Årefjällsloppet og helga etter reiser jeg til Troms for å gå Reistadløpet. Deretter venter avslutningen i Finland, sier John Kristian som er tittelforsvarer i verdens lengste renn som er 220-kilometer langt og går i Nord-Sverige i april.

Viste liten respekt

Planen er at han skal krysse riksgrensen for å være med der. Ine Løvlien stiller neppe i Nordenskioldloppet. Selv om hun har et godt tak på lengre distanser. Det beviste 22-åringen på nytt i det 56-kilometer lange Birkebeinerrennet. Den tidligere KOS-løperen viste liten respekt både for distansen og konkurrentene. Hun kom i mål på tre timer og tolv minutter og ble nummer fem i klasse 20 til 24 år hvor det var mange sterke løpere. Ine var sånn mellomfornøyd med prestasjonen.

- Jeg skulle ønske at jeg var litt nærmere vinneren. Men jeg må nesten si meg fornøyd med dette. I ettertid ser jeg at åpningsfarten ble stor nok. I dag hadde jeg imidlertid bestemt meg for å åpne hardt. Jeg føler at jeg sto distansen bra og fikk gode svar foran NM-avslutningen på Gålå om to uker. Der skal jeg både fem kilometer sløyting, teamsprint og tremila. Jeg satser på å avslutte sesongen med stil og er egentlig veldig motivert for å gå fort der, sa Løvlien og la til at Birkebeinerrennet er av hennes favorittrenn.