Camilla Sivertsen og hesten Oliver GT satser alt for å bli best mulig. Lørdag fikk de prøve seg i V75 i Harstad mot noen av landets aller beste kusker og travhester.

Men til tross for en god start, gikk ikke løpet helt som planlagt. Oliver GT holdt seg i toppen av feltet med totalt 12 hester og kusker til han tok et skjebnesvangert valg i siste sving.

- Løpet gikk ikke helt etter planen. Vi gikk bra ut fra start, og lå utvendig som nummer to i over en og en halv runde. Men i siste sving feilet Oliver GT og han gikk over til gallop. Det gjorde at vi gikk inn til en åttende/niende plass, forteller hun på telefon fra Harstad.

Tiden strakk ikke til for å rette opp feilen.

- Det var såpass stort felt bak. Det var veldig surt. Men hesten fungerte bra, og hadde det ikke skjedd så hadde vi nok vært helt i toppen, fortsetter hun.

Første kvinne

Selv om løpet ikke gikk etter planen, kan hun imidlertid smykke seg med å være, etter det hun selv erfarer, den første kvinnelige kusken fra Finnmark som deltar i et V75-løp. Og Sivertsen har ingen planer om å gi seg.

– Nå skal jeg bli her i Harstad å trene videre, og så satser jeg på å utvikle meg slik at jeg kan være kusk for andre hester.