Vilde Sagbakken Espeseth fortsetter sportskarrieren nå på nyåret. Badmintonesset fra Hesseng møtte på tøff motstand sist hun var på internasjonal turnering i Sandefjord i november, og hun sikter mot en hel del utenlandsspilling fremover.

Et av de store målene er nemlig å kvalifisere seg til EM. Det finner sted i Danmark i slutten av april, og Espeseth må ha samlet poeng internasjonalt for å kunne delta der.

- De utenlandske turneringsresultatene bestemmer, forteller hun.

Dermed blir det hektisk spilling fremover. Den første turneringen i år blir Oslo Cup i Bygdø, allerede 13. januar. Ikke lang tid etter bærer det til turnering i Island, og så er det NM i begynnelsen av februar.

Østerrike og Portugal

Espeseth har tro på at hun kommer med på EM i år.

- Det får vi da håpe, i hvert fall, legger hun til.

Hun kom med i fjor, og dette året skal hun spille i flere turneringer. Det gir flere poengsjanser.

- De andre utenlandske turneringene som er planlagt er i Østerrike i februar, Portugal i Mars, og Finland og kanskje Kroatia i april. Den siste tilrettelegger vi etter når jeg får eksamen, forteller badmintonspilleren.

Studier

Espeseth er nemlig samtidig i gang med å ta videregående-fagene hun mangler etter å ha gått idrettslinja. Der har idretten vært prioritert foran enkelte fag, som realfagene. Hun studerer og trener på Otta, og benytter sjansen til å forbedre karakterene i andre fag.

Dette året går det bra for henne å kombinere studiene med trening - tross at hun bruker en hel del tid på badminton.

- Det blir opp mot 20 timer trening i uka. Det går i ett, sier hun.

Sesongen avsluttes med treningsleir på sommeren. Andre halvdel av 2017 er ennå ikke planlagt. Bortsett fra én ting: Espeseth skal studere til å bli lektor i idrett og matte.

- Hvordan vil det gå å kombinere treningen med universitetsstudier?

- Jeg tror det skal bli travelt, men det går greit, slår hun fast.