Totalt kommer det drøyt hundre brytere til Kirkenes og Fjellhallen i forbindelse med Kirkenes atletklubbs tradisjonsrike Oktoberstevne.

Høyt nivå

KAK-trener og ansvarlig for brytearrangementet, Willy Bangsund, lover alle som kommer til Fjellhallen bryting av høy klasse. Sverige og Finland stiller med tre klubber hver, mens Russland deltar med brytere fra Arkhangelsk, Murmansk, Olenigorsk og Snesnogorsk. I tillegg deltar brytere fra finnmarksklubbene Tana, Vardø, Vadsø, Mehamn, Hammerfest og arrangørklubben KAK. Muligens kommer det også topp-brytere fra Tromsø i tillegg.

Oktoberstevnet er et aldersbestemt stevne med knøtter, gutter, jenter, ungdom og junior med.

- Det kommer nok ingen landslagsbrytere med, men fra de russiske klubbene deltar flere brytere som er med på regionlaget til Nordvest-Russland. Lagpokalen blir nok å stå mellom en av de russiske klubbene og en av finnmarksklubbene, sier Bangsund.

KAK vil ha rundt 15 brytere med i sitt eget stevne.

- Vi har mange talentfulle knøtter. De to vi stiller størst forventninger til er Marius Tjelde i ungdom 63 kilo og Kaja Bergersen i ungdom jenter 48 kilo. De har begge to absolutt muligheter til medaljer, sier Bangsund.

Markeringer

I tillegg til idretten i Fjellhallen, vil også Kirkenes atletklubb ha to markeringer i forbindelse med Oktoberstevnet.

Dette er hundreårsjubileet til Norges bryteforbund og 20-årsjubileet til Barentssekretariatet.

- Dette er viktige støttespillere som det er viktig å markere, sier Bangsund.