• Tok gull: Odd Erik Hansen fikk fortjent gull og kom øverst på pallen. Foto: Vegar Olsen
  • Øverst: Edvard Wartiainen Rønning leverte varene og sikret gull til seg og klubben. Foto: Vegar Olsen

Tana Cup er Norges nest største brytestevne og ble arrangert for 14. gang denne helgen. Cupen var inndelt i to runder der fredagen var duket for knøttebryting. Fra Kirkenes Atletklubb deltok 12 knøtter.

– De gjorde en sterk figur under stevnet, sier brytetrener Vegar Olsen i klubben etter de yngstes prestasjon. Det lover derfor godt for klubbens videre rekruttering av sterke brytere.

Lørdagen fikk de større bryterne sjansen til å hevde seg, og den lot de ikke gå ifra seg forteller klubben.

– Nok et imponerende stevne og innsats fra KAKs ungdom. Hele 5 gullmedaljer reiste vi hjem med, forteller Olsen.

Gullungdommen består av Edvard Wartiainen Rønning, Odd Erik Hansen, Arianne Must, Stina Marjavara Nilsen og Kaia Bergersen.

Og det stoppet ikke der. Det ble sølv til Anatoly Bogdanov og Kevin Janbut, mens Cris Torry Stormo kunne reise hjem med bronsemedalje.

– Dette er store prestasjoner, Tana Cup er Norges nest største stevne. Under cupen møtte vi sterk motstand fra lag i Norge, Russland, Sverige, Finland og Frankrike.

Dette ser vi på som en fin gjennomgang på veien til Nord-Norskmesterskapet og Norgesmesterskapet som kommer i løpet av de neste månedene, sier Olsen.

Også arrangøren i bryteklubben i Tana sier seg fornøyd etter samlingen i helgen til avisa Finnmarken.

– Det var et bra stevne, og mye bra bryting. Det var til slutt rundt 200 brytere til sammen som deltok i cupen, selv om noen lag måtte melde avbud etter trøbbel med visum og finansiering, sa Frode Gundersen i Tana Bryteklubb til Finnmarken etter stevnet.