Kampen i Bjørneparken 24. mai endte 1-1. Men på overtid gjorde dommer Thomas Bjerke Hilde en tabbe, da han annullerte Kim-Gøran Nilsens vinnermål.

Les også: Dommeren avgjorde mot Bjørnevatn

Bjerke Hilde hadde gjennomført en god kamp med fløyta, men mistet kontrollen i overtidsminuttene. Følgende skjedde i de kaotiske minuttene før sluttsignalet lød; en BIL-kontring havnet på sidelinjen, med Einar Guttormsen i duell med to Skjervøy-spillere.Dommeren blåste for innkast, men Skjervøy protesterte og ville ha hands på Guttormsen. Linjedommer Ole Boine på motsatt side markerte også med flagget. BIL-spillerne protesterte og ville ha innkastet. Dommer Bjerke Hilde dømte innkast. Sekunder etter havnet ballen hos Kim-Gøran Nilsen, som lurte seg forbi to forsvarere og satte ballen mellom beina på keeper. Mens Nilsen og lagkameratene feirer, dommeren markerer mål og publikum skriker av glede på tribunen, protesterer Skjervøys spillere. Dommeren går bort til linjemannen for å konferere og annullerer målet og markerer i stedet for frispark til Skjervøy.

Dommeren har i ettertid innrømmet tabben. Men uten at det hjalp Bjørnevatn IL.

Dommerkonsulent Roald Johansen i Troms fotballkrets ønsker ikke å kommentere saken og henviser oss videre til arbeidsutvalget i fotballkretsen, som har fattet vedtak. Vi har ikke lyktes å få en kommentar derfra og fra daglig leder Jo Are Vik.

Fotballeder Audun Falle i Bjørnevatn IL har fått vedtaket fra Troms fotballkrets og er skuffet.

- Dette var ikke helt som vi hadde ventet, sier Falle.

Kretsen sier at det på grunn av sprikende forklaringer har vært en vanskelig sak å behandle.

- Dermed har de brukt dommerens forklaring som utgangspunkt for sitt vedtak, sier Falle.

- Men har ikke dommeren innrømmet tabben?

- Jo, men han skriver i sin rapport at han har gjort flere feil. Dermed ble det en skjønnsmessig forklaring av dommeren og ikke regnet som regelbrudd. Jeg synes dette høres rart ut, siden denne tabben veldig klart har hatt innvirkning på utfallet av kampen, sier BILs fotballeder.

Nå skal fotballstyret i BIL vurdere om de skal gå videre og klage til Norges fotballforbunds juridiske avdeling.

- Vi har tre dager på å bestemme oss. Det er knapt med tid. En annen vurdering er at en anke hit koster mange penger. Og så retter det fokus bort fra det vi holder på med, nemlig fortsettelsen av seriespillet, sier Falle.

Også BIL-trener Dag Helmer Mathisen er skuffet over det negative vedtaket.

- Ja, det var ikke helt som vi hadde ventet. Vi hadde vel ikke vunnet kampen, men fått muligheter til å spille omkamp. Det var det vi ønsket. Og at Troms fotballkrets har vendt tommelen ned føles som urettferdig, sier Mathisen.

Les mer om denne saken i lørdagsavisa.