– Det kommer til å bli et fantastisk syn. Når de kommer til byen vil Thor Hushovd ta imot dem fra scenen på torget, og vi håper at noen av proffene fra ARN-lagene vil være med og sykle sjarmøretappen fra Hesseng og inn til Kirkenes, det hadde virkelig satt en ekstra spiss på arrangementet, sier Kjerstin Møllebakken.

Barentssamarbeidet

Det er for å markere det 25 år lange samarbeidet i Barentsregionen sykkelturen «Border Crossing Cycling» arrangeres. Det skal skje samme dag som den offisielle åpningen av årets Arctic Race of Norway i Kirkenes.

– Jeg tror dette kommer til å få stor internasjonal oppmerksomhet, når vi vet hvor kjent Storskog og syklister allerede er, mener Møllebakken.

– Sør-Varanger kommune er den viktigste grensekommunen i Norge. Arctic race of Norway og Border Crossing Cycling viser at store folkearrangement i Sør-Varanger alltid er internasjonale begivenheter. Dette blir veldig spennende, og jeg ønsker rytterne lykke til, sier ordfører Rune Rafaelsen.

Det er Sirbmá IL og russiske Pilgrim, i samarbeid med Sør-Varanger kommune, Arctic Race of Norway og Barentssekretariatet som inviterer til sykkelturen over den norsk-russiske grensa.

alle kan melde seg på

Starten går onsdag 15. august kl. 9.00 norsk tid fra Nikel, og planen er å sykle inn på torget i Kirkenes ca kl. 15. Turen er på omtrent 55 kilometer og er både for barn, ungdom og voksne.

– Det settes også opp følgebusser, så det er ikke nødvendig å sykle hele veien, sier Møllebakken.

Påmeldingsfristen er 10. juli, grunnet visum, og påmelding og informasjon finnes på hjemmesidene til Sirbmá IL.

De har også invitert sine sykkelvenner fra Finland til

å sykle fra Näätämö og møte resten på Hesseng og sykle sammen inn til Kirkenes.

Det skal også velges ut 21 barn i alderen 6-12 år til å delta i den offisielle presentasjonen av lagene i årets ARN samme dag. I utgangspunktet blir det sju barn fra hvert av landene, og er tenkt valgt ut blant de påmeldte deltakerne til Border Crossing Cycling-turen.