• SELFIE: Xavier selv, med blant andre trener Anton Romanov.

Bjørnevatningene hadde vært nære på å ta Skjetten da lagene spilte på Bjørneparken i mai, i en kamp som endte uavgjort. Nå på høstsesongen var det Skjettens tur til å holde hjemmekamp - og da hadde BIL med seg en spesiell gjest.

Bjørnevatn-laget hadde nemlig hatt en konkurranse der de ba fansen om å beskrive den beste opplevelsen de hadde hatt på Bjørneparken stadion.

Der gikk Xavier Cusidó Oliete inn med sin opplevelse som trener av KIFs 15-års jentelag.

Tunnel

- KIF-jentene tapte, men med det hadde BIL-jentene vunnet serien. Så KIF-spillerne laget en tunnel til BIL for å feire at BIL hadde toppet serien. Det er akkurat det vi har snakket om når det gjelder å respektere motstanderen, og da ble jeg veldig glad, sier Oliete.

Oliete ble dermed med BIL til Østlandet. Skjetten stadion ligger nordøst for Oslo, midtveis mellom Lillestrøm og Skedsmokorset. Der Oliete hadde bevitnet serieseier med 15-åringene, jobber voksenlaget i BIL med å holde seg i divisjonen, der de er med for første gang dette året.

- Flere sjanser

Dessverre ble det seier til Skjetten denne gang. Oliete forteller at det var flere sjanser for BIL-spillerne, men ingen av dem gikk inn. Han var med spillerne både i fly, buss, hotell og garderobe, så han hadde godt innblikk i stemningen før og etter.

- Vi trodde vi skulle ta dem! Det var litt trist, og vi var alle litt deppa etterpå. Men vi vet at shit happens, og over det hele var det en fin opplevelse, forteller Oliete.

Skjetten hadde ledelsen på 1-0 ved pause, og beholdt den igjennom hele andre omgang.

Nest sist

Bjørnevatn ligger i skrivende stund nest sist på tabellen i tredje divisjon, med 15 poeng etter 19 spilte kamper. Hadde de vunnet mot Skjetten hadde de gått opp to plasser, over både Østsiden og Skedsmo. Disse to lagene har imidlertid spilt 20 kamper.

Det er ingen fare for at BIL skal ende helt på bunnen av tabellen. Selbak har bare klart ett poeng på 19 spilte kamper.

Neste kamp for BIL er den utsatte hjemmekampen mot Selbak på onsdag. Til helga er det hjemmekamp mot Kvik Halden, som ligger på andreplass i divisjonen. Det møtet skjer kommende søndag, 23. september på Bjørneparken.