Tidligere i høst ble det klart at KIF-fotballens spillende hovedtrener for seniorlaget, Anatolij Anisimenko, var utestengt fra fotballen i tre måneder. Han hadde spilt penger på at KIF skulle tape mot Alta IF i en NM-kamp i 2016 - og tross at han selv tapte penger da stillingen til vanlig kampslutt ble uavgjort, var det mot reglene i Norges fotballforbund.

Rett før siste

Tore Fredrik Nilsen tok over midlertidig som trener, foran den siste håndfullen med kamper i årets serie. Rett før KIF skulle spille sesongens siste kamp, der de stoppet Bjørnevatn ILs seierrekke i divisjonen, kunne Kirkenes IF melde på Facebook at de har funnet en fast ny trener.

- Til vanlig tar letingen etter ny trener lang tid i KIF. Da det viste seg at sesongens trener ikke kunne være med oss lenger, ble tidenes korteste leting etter ny trener avsluttet i dag. Eivind Braaten Blix, en mann med et av de største KIF-hjertene, meddelte at han ønsket å være trener for laget. Det var derfor ikke vanskelig for oss å bli enige om et engasjement, skriver Jan Tore Jørgensen i foreninga.

Tidligere kaptein

Blix har blant annet vært kaptein på KIFs seniorlag.

- Det er ennå ikke avklart hvem Eivind ønsker å ha med seg i støtteapparatet, men for en gangs skyld har vi god tid til å organisere dette. Klubben ser fram mot en ny sesong med ny trener og ikke minst mange unge fremadstormende spillere, skriver Jørgensen.