Verdens Gang skriver at de har detaljerte opplysninger om den russiske etterforskningen mot Frode Berg, tidligere grenseinspektør i Sør-Varanger.

Ifølge avisa er det ikke tidligere nevnte Aleksej Zjitnuk som skal ha møtt 62-åringen i Moskva. Det er en annen navngitt russer som skal ha sendt hemmelige opplysninger til norsk etterretningstjeneste. Frode Berg skal ifølge etterforskerne ha betalt mannen 3000 euro for dette.

- VG er kjent med at russiske myndigheter mener at Berg skal ha formidlet informasjon om hvor de hemmelige opplysningene om russernes marineaktivitet i nordområdene skulle sendes. Etter det VG kjenner til mener etterforskerne at opplysningene er sendt med post fra Moskva til adresser som disponeres av norsk etterretningstjeneste, skriver VG.

Frode Bergs norske advokat, Brynjulf Risnes, mener dette legger grunnlag for lavere straff selv om Berg skulle bli dømt i retten.

- Berg er ikke anklaget for å ha formidlet gradert informasjon, men for å ha fungert som en ren pengekurer, sier han til VG.

Berg har holdt på at han er uskyldig. Han har ifølge VG innrømt at han hadde med seg et pengebeløp som skulle postlegges i Moskva, adressert til en Moskva-kvinne ved navn "Natalia".