- Internasjonal aften er blitt en tradisjon her i bygda, der vi spør gamle og nye innflyttere fra ulike nasjoner om å lage en rett fra sitt hjemland. I år var responsen enorm, hele 18 personer stilte opp med diverse retter fra sine hjemland. Bortimot 85 personer var innom onsdag kveld og spiste mat fra hele verden. Et yrende liv helt fra spedbarn, barn, tenåringer, ungdommer i alle aldre - og gode venninner i bestemoralder, skriver Maria Lavoll i Bugøynes Helselag.

Lavoll nevner blant annet kjøttlagslåda fra Bugøynes, seibiff, kongekrabbeklør, finnebiff, en formrett fra Litauen kalt plokstsinis, Moldovas ovnsbakte lammeskive og potet, gresk/albansk tzatziki, kjøttboller og gresk salat, Tilliliha og blåbærpai fra Finland, thailandske vårruller og kyllingsuppe, somalisk sanposa, portugisisk baccalao, småkaker fra Litauen, og pannekakedessert fra Ukraina med cottage cheese og saus.

- Alt smakte fortreffelig, sier Lavoll, som takker alle frivillige og bidragsytere. En del av råvarene og rettene kom fra lokale bedrifter.