Formannskapet vedtok onsdag å gi Byggmesteran AS tilbudet om bygging av nye omsorgsboliger på Skytterhusfjellet.

Forprosjekt og endelig budsjett skal godkjennes av kommunestyret i mai 2018.

Utsatte sak i november

Konkurransen om nye omsorgsboliger skulle etter planen vært avgjort allerede tilbake i november 2017 og skulle da tildeles Byggmesteran.

Saken ble utsatt av formannskapet den 29. novemeber etter påstander om ulovligheter fra to arkitekter som satt i bedømmelseskomiteen for skole 9910.

En av arkitektene, Kjell Beite, skal på samme tidspunkt som han bisto kommunen i bedømmelseskomiteen for skole 9910, ha vært engasjert av det tidligere selskapet Kirkenes Byggservice i konkurransen om omsorgsboligene på Skytterhusfjellet.

Tidligere er det kjent at Kirkenes Byggservice tapte anbudskonkurransen for skole 9910, og nå viser det seg at Kirkenes Byggservice også tapte kampen om kontrakt for omsorgsboligene på Skytterhusfjellet.

Ville ha ut honorar

Arkitekt Kjell Beite tok kontakt med kommunen den 23. november for å få utbetalt honnoraret som tilhørte Kirkenes Byggservice til en verdi på 150.000 kroner. Dette som del av å være med i konkurransen for omsorgsboligene. Dette ble gjort straks konkursen til Kirkenes Byggservice ble kjent. Forespørsel ble avvist av kommunen grunnet regler om konkursbo.

Et par dager senere kom responsen i form av anklager mot kommunen, der kopi også ble sendt til Sør-Varanger Avis. På spørsmål fra avisen ble det avvist at dette var «takk for sist».

Vurderte egen habilitet

Selv mener arkitekt Beite at det ikke var noen problemstilling at han har sittet med flere hatter i begge anbudssakene.

– Jeg vurderte, i det vi søkte om deltagelse om konkurransen for aktivitetshus på Skytterhusfjellet med Kirkenes Byggservice, at dette ikke var i konflikt vedrørende habilitet, har Kjell Beite forklart til SVA.