Lørdags formiddag var det klart for årets første julemesse i kommunen. På Neiden hotell var det om lag femten utstillere som kunne tilby alt fra strikketøy, julebakst, smykker, juledekorasjoner, bilder og skinnvarer.

Rundt kafebordene på hotellet var det ikke et eneste ledig bord. Det nye i år var at vipps kunne brukes i bodene, selv om mobildekningen var noe mangelfull og betalingen måtte etterregisteres.

selger mindre strikketøy

I en av salgsbodene sitter Trine Sivertsen-Hanssen som har deltatt på julemessa i Neiden i flere år. Hun forteller at ting har forandret seg litt med årene, men at julemessa fremdeles er godt besøkt.

– Vi som har vært med i noen år merker nedgang i salget av strikketøy og julebakst. Derfor er det godt å se at flere yngre krefter er med å utvikler julemessa, slik at det kommer inn ny inspirasjon innen kunst og håndverk.

– Av bakevarer merker vi at de eldre fremdeles ønsker varer som fyrstekaker og lefser, sier Sivertsen-Hanssen.

En av kundene som handler strikketøy hos Sivertsen-Hanssen, Snefrid Kjølås, forklarer at det først og fremst er julegaver eller ting til hus og hytte som hun jakter på mellom bodene.

utstillere fra nesseby

Flere av de som solgte varer i bodene var tilreisende fra nabokommunen Nesseby.

Marina Wickstrøm står bak «Marinas ull» og kunne friste voksne og barn med flere ulldukker, både med og uten julemotiv.

En annen bod var «Karma Duodji» som solgte tradisjonelt samisk håndverk/design, selskinnluer, selskinnsvotter og vesker.

– Julemarkedet i Neiden er kjempekoselig og er et lite marked der man kommer i lett kontakt med folk, fortalte eier Karen Marit Riise.