Fredag arrangeres Pasvik Scene nummer 11. Det er Trygve Beddari og Anne Margaret Nilsen, som startet det hele, som inviterer, og som selvsagt spiller smakebiter fra den kommende turneen.

Lang tradisjon

Turneen består av ti konserter i Finnmark og Troms, og de skal blant annet delta på Paaskiviikko, de kvenske kulturdagene i Nord-Troms. Musikken de framfører har vært sunget i Nord-Norge fra 1700-tallet og fram til moderne tid.

Kalevala

Deler av produksjonen vil også inneholde stoff fra Kalevala. Beddari/Nilsen har fått god hjelp av Reidar Bakke som har samlet inn runosangtradisjon i Finnmark og fra Mikael Holmberg som har gitt ut boken «Kampen om Sampo», og som nå arbeider med å gjendikte Kalevala til moderne norsk språk.

Teaterturne

De to har også vært på turne med Samovarteaterets produksjon «Simmering Point», en workshop som har gått i flere byer siden februar og i midten av mai ble vist på Nasjonalteateret i Karelia, i Petrozavodsk.

Variert program

- Som vanlig er det et svært variert program publikum får servert, forteller Trygve Beddari.

- Det blir blant annet besøk av noen unge spennende artister fra Russland og Kirkenesbandet Krovy med russiske rockelåter kommer. Et band med navn Borderline har meldt sin ankomst. Det har også pasvikbandet 885. Og så blir det noen overraskelser i tillegg, sier han.