En mann fra Sør-Varanger er tiltalt for å ha mishandlet og utnyttet sin samboer grovt over lang tid. De groveste tilfellene skal ha skjedd fra 2010 til 2012.

Over en periode på ett og et halvt år skal mannen ha brukt samboeren til prostitusjon. Han skal ha forlangt at hun skulle ha seksuell omgang eller samleie som han fikk penger eller narkotika for, mens hun var for ruset til å motsette seg dette.

I tillegg skal mannen ha slått kvinnen, truet med å drepe henne, og fulgt etter henne for å hindre at hun kunne bevege seg fritt.

Annen samboer

Han står også tiltalt for å ha mishandlet enda en samboer, denne gang i en periode på rett under ett år i 2015 og 2016. Tiltalen går på at han skal ha tatt kvelertak på henne, lugget henne så deler av håret falt av, dunket henne mot gjenstander, og truet med å skyte og drepe henne.

I tillegg kommer kjøp og bruk av narkotika, brudd på besøksforbud, og at mannen skal ha truet en annen med å skamslå ham med et balltre.

Fengselsstraff

Om mannen blir dømt for noe av mishandlingen, venter det fengselsstraff om det ikke er noen formildende omstendigheter.

Mannen risikerer inntil fem års fengsel bare for prostitusjonstiltalen, og fengsel inntil fire år for den andre mishandlingen av den første samboeren. Mishandlingen av den andre samboeren kan føre til inntil seks år i fengsel.

Rettssaken er satt til desember.