• SJELDENT: Å sette opp en innendørs paintballbane er noe Håkon Hauge, Marius Holmvik og Sigurd Olsen vanligvis bare får gjøre Èn gang i måneden. Da er Kaos Spektakel et godt tilskudd.

Kirkenes Paintballklubb er fast inventar på det årlige arrangementet Kaos Spektakel i Barentshallen. I enden av hallen er de blant de mest populære innslagene – men det faste medlemsskapet skranter litt.

– Medlemsskapet har gått nedover, og vi er nå 25 stykker i klubben, sier klubbleder Bjørn Merkens.

Vårblomstring

Kanskje blir det mer rekruttering på sommerhalvåret. Akkurat nå må klubben klare seg med å låne hallen i Bjørnevatn én gang i måneden for å spille. Men et flere år langt forsøk på å få seg en fast utebane, har nå båret frukter.

– Nå har vi fått tilgang på politiets gamle bane, som er bak Bjørnevatn i retning Sydvaranger. Den tar vi i bruk når snøen smelter, forteller Merkens.

Med det vil paintballklubben ha langt flere spillemuligheter enn før.

Sikkerhetsnett

En hake med banen er at den er i nærheten av lokale turstier. Folk som liker å vandre i Bjørnevatn- skauen skal imidlertid slippe å bekymre seg over å få maling på allværsjakken.

– Vi kommer til å sette opp sikkerhetsnett rundt banen, sier klubblederen.

I mellomtiden satser klubben på mer åpenhet, både for å rekruttere og for å beholde medlemmer.

– Vi har funnet litt nye veier. Vi skal blant annet la folk komme på treninger mer åpent, uten forpliktelser. Og så er det en del i klubben som har barn som de selv tar med seg. Vi skal ha flere sammenkomster og sosiale lag, sier Merkens