- Jeg har ingen kontakt med kommunen, og det har ikke vært noen dialog rundt påstandene om varsling, sier Jakola.

Etter at hun i november i fjor varslet om uforsvarlige forhold i barneverntjenesten, har hun blitt fratatt sin myndighet og sine oppgaver. Jakola har tidligere uttalt at hun føler seg utsatt for gjengjeldelse.

Uendret situasjon.

SVA meldte for et par uker siden at åtte av ti barnevernansatte var sykmeldte.

Bakken sier de fortsatt har flere sykemeldinger, og slik hun oppfatter tjenesten, er det ikke mye som har skjedd rent praktisk siden.

- I praksis ligger barneverntjenesten nede. Hva arbeidsgiver har tenkt, det vet jeg ikke. Det er ingen informasjon. Og det til tross for at vi har etterlyst dialog med den øverste ledelsen i kommunen. Flere er bekymret, sier Bakken.

Fikk du med deg denne?: Kommunalsjefen bekrefter utfordringer i tjenesten.

Vil ha dialog

Den tidligere barnevernslederen har hele tiden vært tydelig på at hun ønsker dialog med kommunen. Det står hun ved i dag - to uker etter at SVA første gang omtalte situasjonen i barnevernet.

- Jeg håper fremdeles å løse dette gjennom dialog med kommunen, og har tatt initiativ til dette gjennom fagforeningen, sier Jakola.

Men så langt sier hun at svaret har uteblitt. Tidligere har hun også informert rådmann Nina Bordi Øvergaard om sitt synspunkt, uten at rådmannen har sagt seg enig.

Jakola får støtte fra tillitsvalgt Erna Bakken.

- Vi har etterspurt hva administrasjonen tenker om varsler og behandlingen av tidligere barnevernsleder Irene Pleym Jakola. Vi har ønsket svar på hvordan hennes tilsetning i kommunen skal se ut slik barneverntjenesten nå er organisert. Selv om vi har sendt anmodning om dialog, så har vi ikke fått noen tilbakemelding, sier Bakken.

Les også: Fylkesmannen om situasjonen i barnevernet: – En alvorlig situasjon

Uklar fremtid

Dersom dialog ikke fører fram, er Jakola usikker på hvordan hun skal håndtere situasjonen videre. På spørsmål om hun vil gå til advokat med varsler-saken dersom kommunen ikke kommer på banen, svarer Jakola følgende:

- Jeg har ikke bestemt meg for hva jeg skal gjøre dersom det ikke fører frem med dialog, sier hun.

Kommunalsjef for oppvekst Arnulf Ingerøyen har tidligere sagt følgende om varsler-anklagene:

- Kommunalsjefen vil ikke gå inn på konkrete spørsmål som omhandler enkeltansatte. Generelt kan jeg si at de ansatte i barnevernet har god kompetanse, og utgjør en betydelig ressurs for kommunen.