Wosnitza er 43 år og er opprinnelig fra Kirkenes. De siste årene har hun bodd på Vinterbro utenfor Oslo. 11. februar kommer platen med sangskattene etter Tore Hansen. I beste Natalie og Nat King Cole-ånd synger hun duett med sin far.

Duett

Bakgrunnen for minneplaten var at hun ble kontaktet av en person i musikkbransjen.

- Han spurte om det var interesse for å være med på en samleplate for å forvalte arven etter min far.

Katja synes dette var en god ide. Da hun fikk spørsmålet om å delta på et av sporene i en duett med sin avdøde far, nølte hun litt, men svarte til slutt ja.

- Det er ikke på hvilken som helst låt heller. «Hvil under stjerna» betyr mye for meg og betydde veldig mye for min far. Han skrev denne sangen til minne for sin bestemor, Bætte, etter at hun gikk bort. Nå er han selv borte og jeg får denne muligheten til å minne ham på denne måten. Det er stort. Det var spesielt å synge med pappa og jeg gjorde alt for å behandle den med den respekt og varsomhet som skulle til og så nakent og fredelig som sangen var i utgangspunktet da den ble skrevet, sier Katja.

For noen dager siden gikk faren til Tore Hansen bort.

- Det er etterhvert mange som hviler under stjerna, som pappa synger om.

Godt forhold

Katja hadde et veldig godt forhold til sin far.

- Foreldrene mine var veldig unge da de fikk meg. Jeg var veldig mye hos besteforeldrene mine i Kirkenes.

Katja synes det var spesielt å vokse opp i 80-årene.

- Jeg vokste opp med rosa hår og MC-jakke. Det var nok min måte å markere meg på.

Hennes far hadde en stor stjerne i nord, både som vokalist i Hammerfest-bandet Unit Five og senere også som soloartist. Låter fra begge periodene er med på samleplata som kommer 11. februar.

- Pappa var veldig mye på veien i oppveksten og jeg har nok hatt litt uro inni meg rundt det at han var artist og mye på veien og at vi ikke fikk ha den vanlige foreldrekontakten.

I 1993, 22 år gammel flyttet Katja fra Kirkenes.

Samleplata vil i tillegg til en del Tore Hansen-sanger også inneholde en såkalt book-let, med bilder og en del historier.

- Det vil bli laget tusen utgaver av denne. I tillegg til salg i platebutikker, vil sangene også bli lagt ut på iTunes.

Musikk

Tore Hansens datter har også drevet noe med musikk. Hun er lærerutdannet med musikk som fag og spiller litt gitar og piano.

- En liten kort periode var jeg en del av et jenteband som også opptrådte på Gorbie på kvinnedagen. Jeg var med i et rockeprosjekt sammen med Elisabeth Bade, Randi Sneve Skeie, Gina Gade-Lundlie og Eva Bertelsen. Og så var jeg med i et kor med Eirik Slagtern som dirigent. Blant annet sang vi Theodorakis. Det var en fin tid og viktig i forhold til selvtilliten, sier Wosnitza.

Hun minnes også rockebrakkeprosjektet i Kirkenes som helt unikt. I anledning utgivelsen av samleplaten på årsdagen for Tore Hansens bortgang så vil det også bli arrangert en minnekonsert i Hammerfest 11. februar. Overskuddet herfra vil gå til et liknende rockebrakkeprosjekt i Hammerfest som det som var i Kirkenes.