Espen Lind ber unge sangere fra Finnmark om å søke om å være med i en ny vokalgruppe som skal bestå av 6-10 utvalgte sangere, heter det i en pressemelding fra Scene Finnmark.

Audition

Lind skal være vokalgruppens mentor, og prosjektet er et treåring satsingsprosjekt fra Ung Artist/Scene Finnmark, som skal bidra til å løfte frem unge sangtalenter gjennom jevnlig samlinger, workshops og turneer. Espen Lind skal selvsagt være tilstede på flere av samlingene.

Det vil bli gjennomført audition via Skype 24. og 25. mars, og da vil Espen Lind og prosjektleder Marit Karlsen være til stede. Påmeldingsfristen er 13. mars.

Suksess

Espen Lind fra Tromsø startet sin karriere med artistnavnet Sway i 1995, men slo ikke skikkelig gjennom før i 1997 med singelen «When Susannah Cries». Det året vant han tre Spellemannpriser og lå på topp ti-lister i elleve land. Han har tilsammen fem Spellemannpriser, har produsert og skrevet musikk for en rekke internasjonale artister, og har hatt 5 låter på Topp 20 på Billboards singelliste, deriblant «Hey, Soul Sister» og «Drive By» for Train samt «Irreplaceable» for Beyoncé. Han har også vært mentor i The Voice to ganger.

Sammen med Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes og Askil Holm gjorde Lind suksess med Leonard Cohens «Hallelujah» i 2006, og konsertplata de ga ut etterpå ble det raskest selgende albumet i norsk historie med over 100 000 solgte eksemplarer på litt over en uke.