Lygingen ble gjennomført i to bolker. Først var Kurt Wikan og Cecilie Hansen (med en sexolog som alias) på ett lag og Anne Sonja "Pol Anne" Østrem og Steffen Mong på det andre. Så var Kåre Tannvik og Øystein Hansen på det ene laget og Marianne Håkonsen og Svenn-Yngvar Pedersen på det andre.

I midten kom kveldens desiderte høydepunkt; Svenn-Yngvar Pedersen hadde vært stor i kjeften og gått med standup-drømmen lenge nok. Torsdag 31. juli 2014 kom debuten. Og den står til terningkast 6!

Pedersen traff bra med poengene. 9910 Bjørnevatn fikk sin solide dose, mens også Pedersens samboer fikk sitt. Blant annet om gardiner, innkjøp og generell kjefting.

Skal vi tro responsen fra publikum så blir det flere muligheter som standuper på Svenn-Yngvar Pedersen.

Om lygerkveld-deltakerne ble inspirert av Pedersen, vites ikke, men faktum er iallefall at løgnene var bedre og poengene satt mer etter standup-debuten.

Men innimellom satt humoren med løgneriene litt lenger inne. Pål Riise, som ledet det hele, slet med å få det helt morsomme ut av panelet sitt. Men noen gullkorn kom jo, noe som ble møtt med latter og klappsalver fra publikum.

Les mer om lygarkvelden og Pedersens standup i lørdagsavisa.