Partiets nye partisekretær, Kari Elisabeth Kaski fra Kirkenes, har en formidabel jobb med å stable SVs partiorganisasjon på beina. Før påske ble det klart at det kun er mulig å stemme på SV i 271 kommuner til høstens kommunevalg. Det er ti færre enn ved siste valg. Uten politikere å stemme på, ingen stemmer og uten stemmer blir det fort enda dårligere valgresultat enn den siste tidens krisemålinger antyder.

Positiv

I Aftenpostens partibarometer for mars havnet partiet på tre prosent. Det er godt under sperregrensen. I kommunevalget i 2011 fikk SV 4,1 prosent.

Kaski er imidlertid ved godt mot en måned etter at hun ble valgt som partisekretær.

- Det er blitt jobbet svært godt de siste månedene og vi har fått et resultat vi er godt fornøyd med. Vi har fått et godt grunnlag for å styrke partiet fram mot 2017, sier Kaski til Aftenposten. SV utfordres blant annet av Miljøpartiet de grønne, som stiller liste i 200 kommuner. Venstre stiller i 316 kommuner, mens Senterpartiet har liste i 391 kommuner.

Ni lister

Til kommunevalget i Sør-Varanger stiller ni partier med liste; Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Høyre, SV, Kristelig folkeparti, Venstre, Miljøpartiet de grønne og Partiet de kristne.